Nijerya-BAE Hava Anlaşması İmzaladı!

Nijerya-BAE Hava Anlaşması İmzaladı!

Nijeryalı taşıyıcıların tercih edilen destinasyonlardan mahrum kaldığı dönem, Havacılık ve Uzay Geliştirme Bakanı Bay Festus Keyamo’nun Nijerya ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan yeni hava anlaşmasının detaylarını açıklamasıyla sona erebilir.

Bakan Keyamo, Dubai’den dönüşünde Murtala Muhammed Uluslararası Havaalanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki yeni hava anlaşmasının, BAE’nin Nijeryalılara vize vermeyi ve Nijerya’ya Emirates uçuşlarını askıya almasıyla gerilen ilişkileri düzeltmek amacıyla yapıldığını belirtti. Bakan, yeni hava hizmetleri anlaşmasının Nijeryalı operatörler için Dubai güzergahını güvence altına almayı hedeflediğini ifade etti.

Keyamo, “Havayollarımız istedikleri herhangi bir varış noktasına gidebilecek. Böylece kimse birinci sınıf veya diğer sınıflara ayrım yapmayacak,” dedi. Emirates’in Nijerya’ya dönüşü, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emirates Havayolları, Lagos’a uçuşların yeniden başlamasıyla Afrika’nın önemli ekonomik merkezlerinden birine kesintisiz bağlantı sağlayarak, küresel ticareti desteklemeye hazır olduklarını vurguladı. Bakan ayrıca, Nijeryalı havayollarının kod paylaşımı anlaşmalarında ilk reddetme hakkına sahip olacağını da belirtti.

Keyamo, Cape Town Sözleşmesi’nin uygulama sürecinin hızla ilerlediğini ve bu durumun Nijerya’nın havacılık notunu artıracağını kaydetti. Ayrıca, Nijerya havacılık sektörünün büyümesine katkı sağlamayı ve yolculara daha fazla seçenek sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Exit mobile version