Newark havalimanında olay tüm uçuşlar durdu….

Denver’dan Newark’a doğru hareket eden 627 sefer sayılı United Havayolları’na ait uçak ilk bilgilere göre Newark havalimanına inişinden sonra pistten çıktı. Birkaç lastiği patlayan uçak durdu. Uçakta bulunan 166 yolcudan bazılarında ufak yaralanmalar olmasına rağmen tıbbı yardım talep edilmedi.

Yolcular derhal tahliye edilerek havalimanı terminaline taşındı. Olay yeri inceleme ekipleri de konu ile ilgili soruşturma başlattı. Uçağın bulunduğu pozisyon yüzünden bütün iniş ve kalkışlar iptal edildi. FAA yaptığı bilgilendirme ile yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuş durumlarını ilgili şirketler aracılığı ile kontrol etmelerini istedi.

Tüm operasyonların normale dönmesi için uçağın çekilmesi bekleniyor. FAA yetkilileri havalimanı ile irtibatta olduklarını ve bütün çalışmaların süratle yapıldığını bildirdi.

A

Newark Liberty Uluslararası Havalimanı, Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey ve New York metropolitan alanına hizmet veren bir havalimanıdır.  Newark Liberty Uluslararası Havalimanı, 2016 yılında 40,351,331 yolcu ile ABD’nin 15. en yoğun havalimanı olmuştu.


©AirlineHaber

Exit mobile version