featured

NEMRUT’UN BAŞAĞRISI VE KABİN A.Ş.

Değerli okurlar, sağolsun İlker bey sayesinde konu sıkıntısı çekmiyoruz. Her hafta ne yapıp edip bize bir malzeme veriyor. Bu haftayı da boş geçmedi. 2 kabin memuru ile 4 kaptanı işten çıkartıp icraate devam etti. Anlaşılan bu yöntemle başta kokpit ve kabin olmak üzere hak arama mücadelesi veren THY çalışanlarının önünü keseceğini zannediyor. Hani şu meşhur söylemdeki gibi “Sallandıracaksın üç tanesini Taksim’de, bak bakalım ne oluyor?”… İlker bey de “atacaksın 10 kaptanı, 20 kabin memurunu, bak nasıl hizaya geliyorlar ” anlayışında… Ama farkında değil ki, her işten atma işlemi öfkeyi daha da büyütüyor, atılanları  daha da keskinleştiriyor.
İlker beyin gözünde, Havasen çok ciddi başağrısı. Bu başağrısını “imha “yöntemi ile ortadan kaldırmayı düşünüyor herhalde. Başağrısı deyince aklıma kral Nemrut’un hikayesi geldi.
NEMRUT’UN BAŞAĞRISI
Nemrut’a bir sivrisinek musallat olmuş. Ne yapsa fayda etmemiş. Sivrisinek ne kadar önlem alınsa, krala bir şekilde sokuluyor, hortumunu batırıp kaçıyormuş. Hizmetkarlar Nemrut’un etrafında etten duvar örmüşler yine de fayda etmemiş. Sarayın bütün kapıları, pencereleri kapatılmış çözüm olmamış. Kral odadan odaya kaçıyormuş , yine de nafile… Önlemler artırılmış, hizmetkarlar ellerinde yelpazeler sürekli teyakkuzda. O anda beklenmedik birşey olmuş. Sivrisinek hızlı bir pike yaparak Nemrut’un burnundan içeri girmiş ! Gidebildiği yere kadar gitmiş ve orada dönmeye başlamış. İşte o andan itibaren Nemrut’un başı şiddetle ağrımaya başlamış. Beyninde dolaşan sinek onu müthiş huzursuz ediyormuş. Son çare olarak başına tokmakla vurulmasını istemiş. “Vurun! vurun!” diyor, sineğin beynine verdiği ızdıraptan tokmağın acısını duymuyormuş. Başına tokmağın her inişinde o, “daha hızlı vurun! daha hızlı!” diyormuş. Başından kanlar akmağa başlamış fakat o aldırış etmiyor, başını tokmaklatmaya devam ediyormuş. Bir yandan da başını duvarlara vuruyormuş.
Sonunda Nemrut, başına yediği tokmaklarla kendinden geçmiş ve can vermiş. Sivrisinek ise hâlâ beyninde dönüyormuş.
İlker beyi de anlamak(!) lazım. THY Genel Kuruluna 10 gün kalmış, şirketin omurgasını oluşturan kokpit ve kabin ekipleri yeni bir sendika kurarak hızla örgütlenmeye başlamış. Uçuş İşletmede huzursuzluk had safhada.
Genel Kurulda ya ortaklar bu konuyu didiklerse?
Mesela ben Genel Yayın Yönetmenimiz Sefa İnan’ın Genel Kurula ciddi şekilde hazırlandığını tahmin ediyorum. En önemli soruları da, eminim Uçuş emniyeti ve yeni sendika üzerine olacaktır. İlker beye nacizane tavsiyem, Genel Kuruldan önce Hava-Sen yöneticilerini çağırıp onları dinlemesi ve sendika işine artık mesafeli duracağını beyan etmesi. Yoksa bu hareket ve İlker beyin baş ağrısı devam edecek. Bazen zamanında vereceğimiz doğru bir karar zaaf gibi görünse de, ileride başımızı duvarlara vurmaktan kurtarır bizi…
BAŞROLDE, HER YERDE NEVİN HANIM !
Geçtiğimiz günlerin en çarpıcı olayı hiç kuşkusuz Havasen Genel Başkanı İskender Çarkcı’nın işten atılmasıydı. Airlinehaber’in başlığındaki gibi gerçekten tam bir komedi yaşandı. Hava İş temsilcileri, THY yetkilileri ile birlikte toplanıp rakip sendika başkanını işten attılar. Sonra da “yarın Disiplin Kurulun var, bekliyoruz.” diyerek davette bulundular. Çarkcı kaptan Disiplin Kuruluna girdiğinde karşısında iki tane memuru ellerinde fesih kağıdı ile kendisini beklerken buldu. Meğer, arkadaşların acelesi varmış, bir gün önce toplantıyı yapıp kararı almışlar, Bilal Ekşi beye de kararı imzalatmışlar. Yani iş bitmiş, davetin amacı da tebligatmış. Yani, bu kadarı da fazla be birader… Neresinden tutalım bilmem ki, Hava İş’çilerin Havasen Başkanının atılacağı toplantıya katılması mı? Toplantının usüllere uyulmadan yapılması mı?  Garibime giden bir başka konu daha var. Bu tür fesih işlemlerinde, savunmaları Personel Yönetim Başkanı Mehmet Yılmaz istiyor. Sonra bir bakıyorsunuz, hooop Mehmet bey bu kez o savunmayı değerlendiren ve işten atma yetkisini kullanan Disiplin Kurulunun başına geçiyor. Ya Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak’a ne demeli? Nevin hanım da Disiplin Kurulu üyesi, iyi mi? Merak ettim, insanların hayatı ve geleceği ile karar veren bu kurulda Nevin Çolak hangi eğitimi ve bilgisi ile yer alıyor?
ÖLÜRÜM BİRADER…
Hakkını yemeyelim, Havasen’in gündeme getirdiği konuları çözme konusunda THY yönetimi o kadar da duyarsız değil canım ! Bakın çözüm bulundu işte… Kokpite % 15 zam yapılacakmış. Adamlar yorgunuz diyorlar, sen “İşte sana para, hadi iki mandal alıp göz kapaklarına tuttur, uçmaya devam et.” diyorsun. Suyun altında nefesini kaç dakika tutabilirsin? 5 dakika, 10 dakika? Ne diyor THY’miz? Al sana ekstra para, 25 dakika nefesini tut… Ölürüm birader ölürüm. Bunu yazarken aklıma papağan fıkrası geldi:
Adamın biri kuş satan bir dükkana girer. 
“Ben bir papağan alacağım.” der.  Görevli ona güzel bir papağan gösterir. Fiyatı da oldukça yüksektir. Adam sorar:
-Rakam çok fazla. Bunun ne gibi marifetleri var ki? Görevli cevaplar:
-Sağ ayağını çekerseniz Fransızca şarkı söyler, sol ayağını çekerseniz İngilizce şarkı söyler. Adam:
-Peki ikisini birden çekersem ne olur? diye sorunca Papağan bağırır:
Düşerim ulan…
İşte durum bu… “Size zam yapayım, dinlenmeyin, biraz daha fazla uçun.” derseniz, olayı hala anlamadığınızı gösterirsiniz. Ne diyordu Havasen? “Biz para istemiyoruz. Tek ihtiyacımız, insanca bir çalışma düzeni.” Sen ne yapıyorsun? “Bu pilotlar paragözdür, bak biraz zam yapalım nasıl da sesleri kesilecek…” mantığı ile olayı hiç anlamadığını ortaya koyuyorsun. Farkında mısın bilmem ama aynı zamanda tüm pilotları aşağılıyorsun. Sorunu daha da çözülemez hale getiriyorsun.
KABİN A.Ş. GELİYOR.
Bu arada pilotların yeni sendikadaki toplanmaları devam ederken kabin hala beklemede…Kabin memuru arkadaşlarım farkında mısınız bilmem ama sizler THY yönetimi için en kolay harcanabilecek grupsunuz. THY’nin bakış açısı şu: “Kabin memuru nedir ki, 3 haftada yetiştiririm.” Bileniniz, duyanınız vardır mutlaka, yaklaşık 1 aydır THY sürekli kabin memuru alımı yapıyor. Eğitimli, işsiz gençler sürekli sınavlara çağırılıyor. Yarım ücretle işe başlatılmak üzere yedekleme tam gaz devam ediyor. Bir sonraki aşamayı tahmin etmek güç değil. Kabin A.Ş. kurulacak,  sizlere yeni şirkete “çok daha düşük ücretli bireysel sözleşmelerle” geçmeniz teklif edilecek. Geçmeyenlerin iş akitleri feshedilecek. Hiç kimse geçmezse ödenecek tazminat tutarı 500 milyon lirayı göze alır THY. Bu şekilde işte çıkartılacaklar arasında 20 yıllık purser da var, 3 yıllık kabin memuru da. Ortalama bir kişiye ödenecek tazminat 50.000 TL’yi geçmez. Eeee, 2017’de 640 milyon TL net kar eden THY bu bir seferlik ödemeyi göze alır. Ertesi yıl da 2.000 TL’ye kabin memuru, 3.000 liraya kabin amiri çalıştırarak bu parayı ilk yılda geri alır. Baksanıza 3. havalimanına taşınma için 2.5 milyar lirayı (650 milyon dolar) gözden çıkarmış sevgili THY. Herhalde 500 milyon liradan korkmaz…
ADAM SENDE DEME, ÇARE HAVA-SEN’DE
 O halde çare ne? Bu kaçınılmaz son kapıya dayanmadan hızla yeni sendika çatısı altında birleşmek… Çünkü THY, bu vartayı atlatırsa ileride benzer senaryoyu yaşamamak için mutlaka yukarıdaki senaryoyu uygulayacaktır. Yani Havasen birkaç ay içinde yetkiyi alacak sayıya ulaşmazsa Kabin A.Ş. gümbür gümbür gelecek...
Tüm kabin ya işsiz kalacak ya da tekstildeki “son ütücü” ücretleri ile çalışmaya razı olacak. “Biz de Kabin A. Ş.’de sendika kurarız.” mı dediniz? Eminim, THY yönetimi yeni şirkette “S” harfini duyunca çok şiddetli tepki gösterir ve anında kapıya koyar…Siz de ellerinize tutuşturulacak 15 günlük, 1 aylık tazminatlarla işinizi kaybettiğinizle kalırsınız. Demem o ki, zaman kalmadı, işinizi korumak, alıştığınız yaşamı ve standartları sürdürmek istiyorsanız yeni sendikaya üye olmaktan başka seçeneğiniz yok.
Neme lazımcı, adaaam sende yaklaşımı size fayda değil zarar verecek. Bakın şu anda öğrendiğim kadarı ile, 1500’e yakın kabin memuru Hava-Sen’e üye olmuş durumda. Merak etmeyin ne kadar çoğalırsanız zarar görme olasılığınız o kadar düşer.
Ne demişti İlker bey kabin toplantısında “Birlik olun, birleşin…” Elhak doğru söylemiş. Beni dinlemiyorsanız, İlker beye kulak verin !
Mücadele zor iştir, hele ekmeğin için mücadele veriyorsan işin daha da zordur. Ya çoluğu çocuğu olanlar? Hastası, yaşlısı olanlar? Onların işi daha da zor… Bugünleri yaşarken, zorlanırken gel de çocukluk günlerini arama…Ne demiş şair Fadıl Çay:
Bir daha çocuk olsam
Çocuk olsam bir daha
Ekmek elden, su gölden
Ne borçlu, ne işsizim
Büyürsem Şerefsizim…
 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 Yorum

  1. 6 yıl önce

    İlker bey bir an önce sendikadan elini çekmeli. Başka türlü ortalık yatışmaz.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Dediğiniz olabilir belki kabin aş olur ama o maaşlara kim kaç ay uçar o meçhul. Bikaç ay uçup çıkacaklar sürekli km’ler yenilecek bayrak taşıyıcı TH’yi o zaman görücez

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Şirket şu an inanılmaz kabin başvurusu alıyor zaten bu saatten sonra şirket için birimiz gidecez diğerimiz geleceğiz sürekli yeni mezun üniversitelilerden döndüreceği bir çark olacağız artık…Ama yakında çok geç olacak hiçbirimizin de konuşmaya hakkımız yok legal bir oluşuma bile katılamadık…

      Cevapla
  3. 6 yıl önce

    150 B euro vermekle kaptan olunuyorda adam olunmuyor demekki bu yazıdaki üsluptan ve yorumlardan anladınız sanırım arkadaşlar.Siz kimsiniz ki eğitimli ve sizden daha donanımlı kabin arkadaşlarımı aşağılayıcı cümleler kuruyorsunuz?Ben size açık birşey sölim,”YUKARIDAN ALLAH İNİP HAVASENE ÜYE OLSA” son nefesime kadar bu sendikanın çirkin söylemlerine karşı tüm kabin personeli arkadaşlarımı uyaracağıma and olsun !!!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Maaşın yarıya düşünce de yukardan elma armut yağsa sana acımayacağız biz de mabadımızla güleceğiz

      Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Bu fıkrayı okumadan Sendikanızı seçmeyin
    HAVA-İŞ başkanı bir kaza geçirir ve vefat eder. cennette cebrail tarafından karşılanır. cebrail ona der ki;
    – hoşgeldiniz! ufak bir sorunu halletmemiz gerek… burada nadir olarak başarılı sendika başkanları görüyoruz ve sizlere ne yapacağımız kesin değil. büyük patron sizin konumunuzdaki kişilerin bir gün cennette bir gün cehennemde geçirmenizi istiyor. daha sonra sonsuza kadar kalacağın yeri sen seçeceksin.
    – fakat ben kararımı verdim cennette kalmak istiyorum.
    – üzgünüm kurallarımız kesindir.
    cebrail onu önce cenhenneme götürür.
    cehennemin kapısı açıldığında, içerde yemyeşil mükemmel bir golf sahası görür. bulutsuz bir havada güneş parlamaktadır ve hava 25 derece sıcaklıktadır. uzakta golf sahasının muhteşem binası görünmektedir. binanın önünde ilker aycı, bilal ekşi, nevin çolak durmaktadır. Şirketin büyük isimlerinin çoğu buradadır. bütün bu iyi insanlar mutlu, sevinçli bir yüzle ve iyi ve lüks giyimleriyle eğlenmektedirler. Hava-İş Başkanını karşılamaya koşarlar, onu öperler ve dostane bir golf partisi yaparlar. Bu arada şeytan buzlu içecekler ikram eder…
    – ali kemal al iç, seni rahatlatır bu buzlu margarita der!
    – ya ben alkol içmem yeminliyim der.
    – çocuğum, burası cehennem iç rahatla der. burada sakınmadan herşeyi yiyebilir içebilirsin. şimdiden sonra herşey daha iyiye gidecek!
    Hava-İş Başkanı içkisini içer ve daha sonra şeytanı daha sempatik bulmaya başlar. şeytan çok naziktir, hoş fıkralar ve iyi şakalar yapmaktadır. o kadar iyi eğlenir ki zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmaz. nihayet cehennemden gitme zamanı gelir. bütün arkadaşlarının elini sıkar daha sonra asansöre biner ve göğe çıkar.
    cebrail çıkışta beklemektedir.
    – şimdi göğün güzelliğini görme zamanın geldi 24 saatliğine cennete gidiyorsun der.
    Hava-İş Başkanı 24 saat boyunca İskender Çarkçı’ile, Aslı Söznmez ile , Filiz Kılıç ile ve diğer şirketlerin büyük emekçileri ve çilekeşleri ile karşılaşır. bu arkadaş canlısı iyi insanlar paradan çok, önemli konulardan bahsetmektedirler.
    Tek bir kötü laf (delegelerinizi atar kamyoncuları koyarım vs vs) veya eşşek şakası yapmazlar. yemek bir kulüp binasında değil normal bir restorantta yenir. bunların hiçbiri zengin ve kibirli insanlar olmadıklarından dünyada gördüğü insanlardan hiçbirine rastlamaz. cennettekiler onun dünya değerinin farkında değillerdir!
    Biri soytarı gibi sadece «iş barışından, anaysal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi müzakeresini hakça yapamkatan» bahsetmektedir ve bilinen deyişleri tekrarlamaktadır.Diğeri tapınak satıcılarını kovmak gerek, benim kıraliyetime girmek deveyi bir iğne deliğinden geçirmekten daha zordur demektedir.
    gün biter ve cebrail gelir…
    – evet tayyip şimdi karar vermek zorundasın.
    Hava-İş Başkanı bir dakika düşünür ve cevap verir;
    – güzel, hiç böyle zor bir karar vereceğimi sanmıyordum. hmm? cennet enteresan ama ben yinede kendimi arkadaşlarımla cehennemde daha rahat hissedeceğim der.
    cebrail ona asansöre kadar eşlik eder ve cehenneme inen asansöre bindirir…
    cehennemin kapıları açıldığında, kendisini yanmış kıraç bir ovanın ortasında, vidanjörlerin boşalttığı ve endüstriyel atıkların bulunduğu bir alanda bulur. arkadaşlarını gördüğünde ise dumura uğrar. hepsi zincirli prangalı, kara torbalara koymak üzere çöpleri toplamaktadır. acıdan inlemekteler, başlarına gelenden şikayet etmektedirler, elleri ve yüzleri kirden simsiyahtır.
    şeytan gelir, kolunu Hava-İş Başkanının omuzuna koyar. şok içinde olan Hava-İş Başkanı mırıldanır;
    – anlamıyorum dün geldiğimde, burada bir golf sahası ve kulüp evi vardı; istakoz ve havyar yedik, içip içip sarhoş olduk. tavşanlar gibi sıçrayıp oynayıp deliler gibi eğlenmiştik. şimdiyse, pislikle dolu bir çöl görüyorum ve her şey sefil bir halde görünüyor.
    şeytan ona bakar ve gülümser eğilip kulağına der ki;
    – Dün toplu iş görüşmeleri vardı, bugün ise sen Hava-İş’i seçtin..!

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    illa birseyden korkucaksaniz eger havaisin kucagina oturmaktan korkun. Siz daha neyden korkucaginizi bilmiyorsunuz mantikli olani yapmanizi beklmek gercekten imkansiz

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Kabin pwrsoneli arkadaşlarının işlerinin zorluklarını o parayı nasıl kazandıklarını ve hak ettiklerini bir pilot olarak en iyi ben biliyorum.Fakat si seçiminiZi yaptınız türlü
    Türlü bahaneler ürettiniz , yeni sendikaya gecen 1500 arkadaşımdan başka sie üzülmüyorum .

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Rauf bey, yazılarınızı fıkralarla, şiirlerle, özlü sözlerle süslemenizi çok beğeniyorum. Tebrik ediyorum. İnsanları uyarıyor, uyandırıyor, bilgilendiriyorsunuz. Bir an için airlinehaber’in olmadığını düşünüyorum da, çalışanların hali fecaat olurmuş gerçekten. Teşekkürler.

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Kabin hemen birleşin. Yoksa Hava iş TİS yapma yetkisini sayende korursa , Ocak ilk haftasında TİS’i imzalar, arkadan da Kabin AŞ kurulur, kırk katır mı kırk satır mı seçersin o zaman. Seçimini erken yap, kurtul.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    GÖRMEDİM
    DUYMADIM
    SÖYLEMEDİM veya
    DEVEKUŞU

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Olm, sen nereden çıktın şimdi? Adam yazısında kabinin nasıl kolay harcanabileceğini uzun uzun yazmış. Okuduğunu anlamıyor musun la sen? Ayran içip mi attın bu yorumu? Patronların kabine bakışı bellidir. Bir özel havayolunun KHB’si ne demişti? “Taksim’e çıkarım, otobüs duraklarından 100 tane kız bulur 1 ayda kabin memuru yaparım.” İlker bey, pilota bu kadar ihtiyacı varken 5 pilotu işten attı, kabinin gözünün yaşına mı bakacak? Merak etme THY çalışmaya başladı bile, sen ve senin gibi angazlar bu gerçeği gördükleri zaman Kabin AŞ kurulmuş olacak.. Havasen ile ilgili duana gelince. 2700 kaptan çakılı vaziyette Havasende duruyor. Bu kervan yürüyecek tosun !

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    HavaSen e geçmeyen kabin ekibi arkadaşlarıma hiç kızmıyorum. Kızma hakkını da kendimde görmüyorum. Herkes kendi seçimlerini yaşar, kendi yanlışlarına da katlanır ya da doğruların sefasını sürer bu onları bağlar. Korkup sonuçlara razı olmak ta onların seçimi saygı duyuyorum. Ancak bu sonuca razı olmayan 1500 arkadaşıma da üzülmemek elde değil

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    İyice uçmuşunuz! Adam hem yeni 50-60 uçağı bekliyor, hem ana üssünü taşıyor, hem üzerine gelen tüm rekabetçi hamleleri savuşturmaya çalışıyor bunlar yetmiyor bir de kalkacak 10 bin kabin memurunu kaybetme pahasına Kabin Aş.’yi mi kuracak… Hangi Manyak böyle bir işe kalkışabilir. yazdıklarınızı dönüp bir kere okusanız yayınlamaktan vazgeçersiniz. mantık hataları ile dolu bu haber zırvalıklarını yayınlamayı bırakın artık.
    olacak belli, Havasende kalan 150-200 kaptan bir süre daha devam edecekler inatlarına o zaman zarfında atılmalar yavaş yavaş geniş bir zaman dilimine yayılarak yapılacak ve Havasen sonunda kapanack..

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Büyük bir iş mi yaptığını sanıyorsun gerçekten. Emeğe saygı ayrı bişey, saygı duyuyorum ama yapılan iş de ortada. Abartmayınız

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    KABIN AŞ nin kurulmasına gerek yok. Zaten kokpit kabin ayri işyeri olarak yapilanndirildi Hava-iş te. Yani adı kabin aş olmasa da kurulmuş oldu bile. Kurulmaz diyenler evet KABIN AŞ diye kurulmayabilir haklısınız. Zaten kurmuşlar

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Üzgünüm ama kabin a.ş ye full destek. Thy nin en doğru hareketi olur. Plan da o zaten.

    Cevapla
    • Bakın arkadaşlar ne olmasını bekliyorsunuz daha thy içinde ve dışında ne kadar çok düşmanımız var! Sürekli maaş soran mı istersin, maaşları 2000 tl olsun diyen mi istersin! Beddua eden , küfür eden mi dersin! Hepsi var.

      Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Kabin A.Ş az kaldı bekleyin Mayıs ayı sonunda işiniz bitecek zaten körler ordusu okumuş cahiller sizi…Aralık sonu da imzalanacak Tis ten sonra zırlamayın sakın…Eşi hamile adam korkmamış,25 sene ömrünü şirkete adamış amir korkmamış,26 yaşında CEO ya kafa tutmuş gencecik arkadaşımız korkmamış sen korkuyorsun öyle mi…Hadi Ordan hadi!!!gelmeyin zaten bu saatten sonra sizin gibi kaypak insanların HAVASEN de yeri yok kalın orda kaderinize razı oldunuz zatennçoktan

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      yorum süper hakkaten. bu kafayla daha çok üye beklersiniz. bunu yazan insanın tatlıbaldan farkı yok gözümde. yazıklar olsun.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Millet işinden olurken karşımıza geçip bekleyen (baak gördün mü biz demiştikçiler) sen gibilere çok bile o yorum insan yerine konulmuşsun şükret bence..Daha önce dediğim gibi o insanlar işlerinden atıldığı gün kabinle kokpitle konuşmayı bile bıraktım..Herkes hakettiğini yaşar sen de onu yaşayacaksın!!!

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Başından beri aynı kafadasınız Havasen in sana bana ihtiyacı yok bizim Havasen e ihtiyacımız var…Üye yalvarıyorlar diye Düşündüğünüz zamanlar bir an önce çoğalıp yumruk olup kimsenin burnu kanamasın diyeydi..Arkadaşlarımız atıldıktan sonra bir anlamı kalmadı kimsenin sana senin gibilere gel de üye ol dediği yok artık..Kalın sağlıcakla…

        Cevapla
  17. 6 yıl önce

    temel,hamdi,bilal,ilker,nevin,mehmet vs gibilerin de işi zor haklarını yemeyelim. iş bulabilmek,makam sahibi olabilmek için torpil,hemşehricilik vs bilmiyorlar ki ne yapsınlar,hangi kapıları aşındırsınlar, çalışanları nasıl tehdit etsinler,hangi haksızlıkları yapsınlar…para,çıkar ve makam aşkı ne aşkmış yuhhhh bee !!!

    Cevapla
  18. Sevgili kabin memuru arkadaşlarım hala yaklaşan tehlikenin farkında değilmisiniz? Tehlike havasene geçmekte değil! Tehlike susup beklemekte, korkmakta, bakmamakta görmemekte . Sadece kendiniz için değil tüm kader arkadaşlarınız, ailenizin geleceği içinde bugün bir adım atın . Biz ancak bir olursak güçlü oluruz. Devletimizin bize verdiği en temel hakkımızı kullanalım ve bugün havasenli olalım. Korkma.

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Geliyor, geliyor, KABİN AŞ geliyor.

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Yazartehlikeye dikkat çekmiş. Matematiğini de koymuş. Niye kızıyorsunuz?

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    eğer 2019da kabin aş kurulmazsa havasen ne açjmlama yapacak? bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ya olmazsa öyle mi:)))))Senin gibi burnunun ucunu göremeyen körler için ne denir ki az kaldı sabret o aldığın maaşların cücük gibi olunca tekrar konuşuruz nasılsa…

      Cevapla
  22. 6 yıl önce

    kabin aş diye diye kurdurtacaksınız, böyle bi çalışma yok ki. insanlara yol gösteriyorsunuz resmen. geleceknsene mesai süreleri 900e düşecek, 10bin km var, bu 1 milyon saat eksik mesai demek, sadece bu mesai farkı için 1100 km ihtiyacı var. artacak frekans vsyi dahil etmiyorum bile. ama kabin aş kurulacak diye insanları korkutmak doğru bir propaganda değil. hata yapılıyor.

    Cevapla
    • Bekle ve gör sonra bu yazıyı yorumunu hatırla bu arada da başını vuracak bir duvar aramayı unutma..

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        ben ilk günlerse havasene üye olan biriyim, birçok kişiye de aracılık ettim. ama kabin aş diye bir girişim olacağını söylemek çok güç. bunlar hadi diyince olacak şeyler değil. teknik aşnin kurulması 3 yıllık bir hazırlığın sonucuydu. diğer yandan yüzde35 ile işe başlayacaklar diye varsayımlar neye dayanıyor? bunların aslı astarı yok ve havasene zarar veriyor, üzülüyorum. bazı insanların hitapları çok yanlış. özellikle sivrilen, kabin memurlarının yaptığı işi küçümseyici yorumları görünce üzülüyorum. zaten bunu okuyan hayatta üye olmaz diyorum. umarım her şey daha iyi olur. iyi uçuşlar.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Tamam sen iki adım ötesini göremeyen bir körsün anladık ta milleti neden yanıltıyorsun o cahil görüşünle yaşa dur…Madem öyle ilk işe başlayınca neden %100 maaş alamıyorsunuz???Bunun mantığını anlayıp anlatabildiğin gün KABİN A.Ş gelmez söylemine hak veririm!!!! Koskoca şirket neden kendini rezil etti de 2 sendika arasındaki yarışa girdi sence bunu da mı anlamadın?? Yazık gerçekten..

      Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Bence bunların arpalari fazla gelmiş birde dönüp sizden daha düşük maaşla çalışan yer hizmetleri memurlarına bakın vede sukredin allahim akıl fikir versin

    Cevapla
  24. 6 yıl önce

    Akaryakıt firmalarında taseron iscilik yapısı vardır, ozellikle yukleme bosaltma ( LPG tüp, propan tup vs) bu calisanlar aslinda sirketin bel kemigidir., cunku o kadar agirlik beden gucu ile kamyona yuklenir ve indirilir. İsci sagligi ve is guvenligi yasasina gore 7 kg uzrindeki yukler icin otomatik yukleme sistemi yapilmalidir. Ama olmaz. Bir de bu kisilerin sendika vs hakkı yoktur cunku firma hizmet alımı sozlesmesi ile bunu dis kaynaktan alir. Calisan biraz hak hukuk dedimi gostemelik olarak alt isveren ile sozlesme fesh edilir, alt isverende is azalmasi bahanesiyle sorunlu kisileri isten cikarir. Havacılıkta da yakındır bugunler. Bugun kabinde alt isveren olarak kabin personeli bulunur, bir gun bakarsınız kokpitde de olur. Sonuc dertsiz başım agrisiz aşım.

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Hava isle kim bilir ne anlasmalari vardir yonetimdeki koltuk sahiplerinin. Birakirlar mi bu tezgahi..

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Bir de yazmis, nevin hukuk fakultesi mezunuymus da is hukukunda doktora master yapmis, o sebeple disiplin kurulundaymismis. Senin ruyalandigin nevin kim bilmem ama, thy khb olan nevin colak İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunudur.

    Cevapla
  27. Sonununuz Turkish technic olacak ama bizi düşünen yok son ütücü maaşına teknik destek personeli aldılar vurdular yükü belimize istersen çalışma der gibi para verdiler bide bizi de yazın Rauf bey teknik üvey çocuk muamelesi görüyor duy bizi

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Ben kabinden ve havasenliyim. Elinizi vicdanınıza koyun ve bu işi niçin yaptığınız konusunda kendinize karşı dürüst olun. Haklar elden giderse burada çalışmanın hicbir esprisi kalmayacak bunu anlamak çok mu zor arkadaşlar. Ezik olursanız her daim ezilirsiniz. Hava sen sizleri bekliyor 1500 kabin çalışanı enayi mi ki siz akıllısınız haaaaa

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Maalesef kabin gözlerini ve kulaklarını kapatmış hakkındaki fermanı bekliyor. Sana değer vermeyen ve bunu defalarca gösteren bir zihniyete mutlak itaat ediyorsun. Sonunda güzel birşeyler olacak öyle mi? Buna kümesin güvenliği teslim edilen tilki kadar gülerim

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Kabinden arkadaşların bu yazıları ve yorumları okuduğundan ,takip ettiğinden bile süpheliyim malesef.

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    KABİN AŞ HAZIRLIĞINI YAKLAŞIK 35 gün önce telegram ve facebook havasen grubunda duyurmuştum. Devekuşu gibi başınızı kuma gönmeye devam edin.

    Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Kabin korkuyor ama korkunun ecele faydası yok. Ya Havasene geçecekler ve Kabin AŞ yi kurulmasını engelleyecekler ya da kurbanlık koyun gibi kesimhanenin (Kabin AŞ) yolunu tutacaklar.

    Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Nevin hanım Hukuk Fakültesi mezunudur. İş hukuku ve ceza hukuku alanlarında master, doktora ne varsa yapmıştır. Bu nedenle Disiplin kurulunda yer alması son derece normaldir !

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      BU KADIN NASIL BİR UZMAN Kİ KURULDA İŞTEN ATTIĞI HERKES İŞE İADE DAVASINI KAZANIYOR VE 8 MAAŞ TAZMİNAT ALIYOR. BRÜT 8.

      Cevapla
    • Nevin Çolak hukuk mezunu değil kör cahil,İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu,disiplin kuruluyla uzaktan yakından hiç alakası olmamalı yani.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hukuk mu? Dil edebiyati mezunu

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kara Mizahın böylesine şapka çıkarıyorum, Sn Liyakat siz muhteşemsiniz!!!

      Cevapla
  34. şiir çok güzelmiş be hocam. Valla keşke hep çocuk kalsaymışız.

    Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Neyi bekloyorsunuz daha kabin aklinizimi kaybettiniz yahi

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Haklısınız sayın yazar, kabin aş olacak ve bizim korkak kabin ekibimiz “Keşke Hava Sen’e geçseymişiz” diyecek ama iş işten çooktaaan geçmiş olacak.

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Kabin aklını kullanır ve Havasene geçerse bunlar da Kabin AŞ’yi hayata geçiremez.

    Cevapla
  38. 6 yıl önce

    Kabine sesleniyorum. Başınıza gelecekleri görmek için Aydın Çıldır A.Ş.ye bakın. Hepsi THY personeli olan yaklaşık 50 kişi bireysel sözleşmelerle yeni kurulan şirkete geçirildiler. Maaşları düştü, geçmiş hakları silindi, sendikalı olma hakları da ellerinden alındı. İşte örnek önümüzde. Karar sizin.

    Cevapla
  39. 6 yıl önce

    kabin projesi hamdi topçu nundu. Ona nasip olmadı.Umarım bunlara da olmaz

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Ayda 7-8 bin TL alan kabin zaten yönetimin gözüne batıyordu. Pilotları kolayca harcayamaz ama kabin onlar için kolay lokma.

    Cevapla
  41. Hesap mantıksız değil. Ama ben inanıyorum ki, Kabin AŞ kurulduğunda insanların en az yarısı işsiz kalmamak için yeni şirkete geçer ve köle düzenine razı olur. Geri kalan 5000 kişiye de 250 milyonu verir, bu dertten(!) kurtulur. Uyanın eyy kabin. Kurtuluşunuz Havasen’de.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yahu sizinki nasıl bir mantık!!!
      Asgari ücret 1650 TL iken 2000 TL ye kabinin yarısının bu FTL ile uçacağına inanmak??
      Aklım almıyor:)

      Cevapla
  42. 6 yıl önce

    Kabin hızla Havasen’de toplanmalı. O zaman Kabin A.Ş’ye kurumsal ve örgütlü bir karşı duruş meydana gelir. Bu proje de yatar. Ekmeğini işini, geleceğini düşünen kabin memurları hemen Havasen’e geçmeli.

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Olur mu olur yani neden olmasın. Hava-İş le anlaşmıştırlar

    Cevapla