NE OLUYOR THY'YE BÖYLE…

Dün THY’nin Toronto’ya giderken teknik arıza nedenli geri dönen TC-JLH B777 uçağını Airlinehaber olarak yazmıştık. Bugün aynı uçak yine İstanbul- Toronto seferini yaparken Kopenhag’a yakıt ikmali için inmek zorunda kaldı.
Dün Toronto seferinde arızalanan uçağın kokpit sağ kayar cam yani sağ Sliding Window’da ıslık sesi duyulduğu ve bu ıslık sesinden camın tam olarak yerine oturmadığı düşünülerek geri dönmüştü. Bugün ise aynı uçak bu sefer her nedense yakıt ikmali için Kopenhag’a indi. Yine aynı arıza oluştuysa durum daha da vahim.
Bu işte bir terslik var. Çünkü B777 lerin sliding windovs ları tapa tipi yani uçak yerden yükseldikçe yani irtifa aldıkça artan kabin içi basıncı nedeniyle kasasına doğru itilerek kapanmaya gider, açılma şansı yok. Dün neden döndü bugün ise neden yetersiz yakıt sorunu var. B777’lerin yakıt kapasitesi İstanbul’dan Kopenhag’a kadar mı diye insan düşünmeden edemiyor. Kısaca yine aynı arıza olunca bir daha geri dönüp rezil olacağımıza fazla yakıt alalım devam edelim diye düşünmüş olmalılar.
 

Exit mobile version