NATO savaş uçakları, Rus uçaklarının yolunu kesti

NATO-savaş-uçakları,-Rus-uçaklarının-yolunu-kesti

 

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) savaş uçakları, uçuş planlarını Estonya ve Norveç’teki yetkililere bildirmemesi üzerine, Baltık Denizi ve Barents Denizi’nde en az dört Rus savaş uçağının yolunu kesti. İki MiG-31 ve iki Sukhoi 35’ten oluşan savaş uçaklarına uluslararası sularda eşlik edildi ve önemli bir olay yaşanmadı.

ABD Hava Kuvvetleri F-15 savaş uçakları, Baltık Denizi üzerinde Müttefik hava sahasına yakın hareket eden Rus savaş uçaklarını, Norveç Luftforsvaret ve İngiliz Royal Air Force hava kuvvetleri uçakları, Barents Denizi’nden kuzeye uçan Rus uçaklarını önledi. NATO’ya göre olay 3 Perşembe günü gerçekleşti.
“Müdahale sırasında, bu savaş uçaklarının bir Rus TU-154 kargo uçağına eşlik ettiği doğrulandı. NATO’dan yapılan açıklamada, Rus uçaklarının Müttefik hava sahasına girmediği belirtildi.

ABD hükümetinin Doğu Avrupa’ya, özellikle de Polonya ve Romanya’daki NATO üslerine 3.000 asker konuşlandıracağını açıklamasının ardından, Rusya ile NATO arasındaki gerilim son günlerde arttı.

Ukrayna’da kriz

Geçen yılın sonundan bu yana Rusya, Ukrayna sınırında en az 100.000 asker konuşlandırdı ve Ukrayna’nın örgüte katılmaması için NATO’ya baskı yaptı.

Bu sabah, Rus ve Belarus birlikleri, sınırı Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 200 km’den az olan Belarus’ta da askeri tatbikatlara başladı.

Exit mobile version