Elektrikli uçak çalışmaları hız kazanmaya başladı

nasa-elektirikli-uçak

Elektrikli uçak çalışmaları ciddi ciddi hız kazanmaya başladı. Havacılığın geleceği burada yatıyor ve sürece NASA da dahil olmak istiyor. Son günlerde Mars başarısı ile gündemden düşmeyen NASA, elektrikli uçak pazarında artık daha aktif olarak yer alacak.

Firma net olarak alanı hızlandırmak istiyor ve havacılık sektörü ile kurulan yeni ortaklık ile sürece dahil oluyor. Havacılık konusunda çok büyük tecrübesi olan kurum, Elektrikli Uçak Tahrik Sistemi kullanan geleceğin hava araçları için teknolojiler geliştirmek istiyor.

Yukarıda da dediğimiz gibi havacılığın geleceğinde artık elektrikli altyapı yer alıyor. Bu kaçınılmaz bir dönüşüm çünkü yaşadığımız gezegenin artık hiç olmadığı kadar korunması gerekiyor.

2019’de uçuşların tam 915 milyon ton CO2 oluşturduğu aktarılıyor ve bu bağlamda elektrikli temiz havacılık yaşanabilir bir Dünya için hayati önem arz ediyor. Temiz geleceğe herkesin katkı sağlaması gerekiyor.

Elektrikli uçak konusunda en son Rolls-Royce gündeme gelmişti

Rolls-Royce, İngiltere’de görücüye çıkardığı kendi sınıfında dünyanın en hızlı tamamen elektrikli modeliyle ses getirmişti. Tek kişilik tasarlanan bu pervaneli uçak modeli, ilk olarak çok modern görünüyordu. Firmanın şimdilik başka bir uçakta test ettiği altyapıyı taşıyacak uçak, söylendiği kadarıyla 6 bin hücreli pil paketi ile 750 kW (Yaklaşık 1.000 beygir) güç üretebiliyor.

İşte bu yüksek güç ile saatte 480 km hıza çıkabileceği aktarılan elektrikli uçağın, menzili ise tek şarjla 320 km olacak. Pilleri korumak adına aktif bir soğutma sistemiyle tasarlanan uçağın, üç adet 750R e-motor üzerine kurulacağı  Rolls-Royce tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Özel pervane tasarımıyla olabildiğince sessiz olduğu aktarılan elektrikli uçak, firmanın ACCEL programı kapsamında geliştiriliyor.

Exit mobile version