featured

Murat Ersoy'un Bilirkişi Öncesi Son Hamlesi

 

Sayın Sevgili Okurlar Merhaba,

Uzun bir aradan sonra, Atlasglobal ile ilgili durumları özetleyip, önümüzdeki günlerde neler olabileceğini yorumlamak istiyorum.

14 Şubat 2020 tarihinde Sevgililer Gününde, iflasını veren Atlasglobal, son üç aydır maaşları ödenmeyen tüm çalışanlarını işten çıkartmak suretiyle, Pandemi öncesi tüm çalışanlarını hazırlıksız bir şekilde Pandemiye teslim etmişti.

İflasın açıklanması ile önce herşey normal iflas gibi görünse de, sonra ortaya çıkan bilgiler bu durumun HİLELİ İFLAS olma ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret etmektedir.

İşte bazı ipuçları;

  • İflas Mahkemesine Atlasglobal tarafından verilen iflas beyanında 220 Milyon USD borcun olduğu.

  • Daha önceki yıllarda Kredi Garanti Fonundan 60 Milyon USD Borç aldığı,

  • Çivi Hukuk Bürosu Sahibi / Ortağa Dr. Av. Ali Çivi ile İsviçre’de birçok (6-7 adet) şirketler kurduğu,

  • Bu şirketlerin bazılarının hem Murat Ersoy ve hem de Ali Çivi adına, birkaçının ise sadece Ali Çivi adına  tescil edildiği,

  • Bu şirketlerden Atlasglobal’e kesilen faturalar olduğu ve bunların karşılığının Atlasglobal tarafından ödendiği,

  • ATS Firmasının İsviçre menşeli bir firmaya satılması veya devredilmesi.

  • Personele olan ödenmemiş maaş ve tazminatların ise 30 Milyon Türk Lirası (Bir Villa Parası) kadar olduğu ve bunun Murat Ersoy’un ödeme imkanı olmasına rağmen ödemeyi ertelediği ve yapmadığı,

  • Murat Ersoy’un Kaptanlar ile toplantı yaparak, parası olduğunu ve yurtdışından geleceğini, salı veya cuma günleri ödeyeceğini söyleyerek sürekli olarak personeline vaatlerde bulunarak çalışanlarını bir şekilde ikna ettiğini ve çalışmalarını sağladığı,

  • Murat Ersoy, sadece tatlı vaatlerde bulunarak uçuşların devamını sağlamış, ancak çalışanların tüm haklarını gasp ederek büyük bir haksızlığın oluşmasına da yol açmıştır.

  • İletişim konusunda hiçbir bilgi akışı yapmayarak çalışanlarını dedikoduları ve karanlığa gömmüştür.

  • Tüm çalışanlarına ve Türk İş Dünyasına “İflas Nasıl Yapılır”ı iyice öğretmiş olup ÖRNEK OLAY olarak derslerde okutulmaya başlanmıştır. BRAVO.

Murat Ersoy’un Kaptanlar ile toplantı yaparak, parası olduğunu ve yurtdışından geleceğini, salı veya cuma günleri ödeyeceğini söyleyerek sürekli olarak personeline vaatlerde bulunarak çalışanlarını kandırdığını ve çalışmalarını sağladığı, böylelikle Murat Ersoy, çalışanların tüm haklarını gasp ederek büyük bir haksızlığın oluşmasına da yol açmıştır.
İletişim konusunda hiçbir bilgi akışı yapmayarak çalışanlarını dedikoduları ve karanlığa gömmüştür.
Tüm çalışanlarına ve Türk İş Dünyasına “İflas Nasıl Yapılır”ı iyice öğretmiş olup ÖRNEK OLAY olarak derslerde okutulmaya başlanmıştır. BRAVO.

İflasın açıklanması ve personelin işten çıkarılması sırasında hiçbir açıklama yapmayan Murat Ersoy, İş Hayatının tüm profesyonel ilke ve prensiplerine aykırı olacak şekilde, babası Sayın Ali Haydar Ersoy’dan aldığı “Sözünü Tut, Sözünün değeri imzandan daha yüksek olsun” nasihatını da dinlemeyerek basiretsiz bir iş adamı gibi hareket etmiş ve Türk Sivil Havacılığında siyah bir sayfa olarak geçmiştir.

Henüz kamuoyunda haber olmasa bile, Atlasglobal Murat Ersoy tarafından AZAP (Atlaszedeler Adalet Platformuna) grubuna gönderilen bir mesaj ile 10-15 Ağustos 2020 tarihleri arasında, yani 18 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak Bilirkişi incelemesinden hemen önce, personele randevu yapmak suretiyle görüşme yapacaklarını iletmiştir.

Atlasglobal tarafından gönderilen mesaj aşağıdaki şekildedir:

Sayın çalışanımız,

Eksik ödenmiş maaş ve haklarınızın ödenebilmesi için hesap mutabakatı yapmak üzere Sizi 10-15 Ağustos tarihleri arasında saat 09.00-18.00 aralığında Florya genel müdürlüğümüze,

10-11 Ağustos tarihlerinde Antalya B-Business Otel’e  09:00-18:00 saatleri arası bekliyoruz.

Gelmeden önce 0538 584 60 43 nolu whatsapp hattı üzerinden randevu almanızı önemle rica ederiz.

Bu görüşmenin pandemi sırasında olması, birçok kişinin şehir dışında olması ve düşük katılım olma ihtimaline rağmen yapılmak istenmesi şüphelidir. Kredisini ve güvenini kaybeden bir insanın sözüne inanmak imkansız hale gelmiştir.

Atlasglobal tarafından personele gönderilen mesajda belirtilen hesap mutabakatı, ilişik kesme sırasında alacaklarımız İK tarafından tutanak ile kayıtlara alınmıştı.

Görüşmede hangi konular konuşulacak veya imza altına alınacak?

  • Neyin mutabakatını yapacak?

  • Mutabakat ile birlikte ödeme yapılacak mı?

  • Nakit mi yoksa Banka Hesabına mı ödeme yapılacak?

  • Ödeme planı mı verilecek?

  • İmza alıp, ödeme planı sonrası ödeme yapmayıp eski çalışanlar tekrar mağdur edilecek mi?

  • Yoksa Bilirkişi öncesi İflasın kabulü için Mahkeme’ye şirinlik mi yapılıyor?

Unutulmaması gereken diğer bir konu da, bu şekilde iflas eden bir şirket sahibinin tekrar Havacılık Sektöründe yeni bir şirket kurması veya eski şirketini yeniden hayata geçirmesine izin verilmesi kabul edilemez. SHGM ve ilgili Bakanlık tarafından gerekli hassasiyetin gösterileceğini ümit ediyoruz.

Atlasglobal çalışanlarının en büyük hatası gidişatı sorgulama imkanlarının ve bilincinin olmaması idi. Birlikte güçlü olabilmenin en iyi yolu, Sendikalaşmaktır. Çalışanların mutlaka sendikalı olması ve haklarını sendika kanalıyla araması, hesap sorması gerekmektedir. Bireysel hak arayışı yılgınlık ve o kişi üzerine gidilmesine neden olur. Hatta kendi arkadaşları bile hakkını arayan kişiye psikolojik baskı kurabilirler. Bu nedenle, bilinçli, hakkını arayan ve birlikte hareket eden bir çalışan kitlesi olmalıyız ve bunun tek yolu Sendikalaşmaktır.

Önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerde öne çıkacak konuları sizinle paylaşıyor olacağız. Bu görüşmelerde Atlasglobal çalışanlarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Geçmişte Atlasglobal çalışanlarına yaşatılan ve dayatılan durumların unutulmaması ve buna göre karar verilmesi çalışanların lehine olacaktır.

Atlasglobal çalışanları alacaklarını alıncaya kadar AZAP Platformu bünyesindeki hak arayışına devam etme kararındadır.

Atlaszedeler Adalet Platformu (AZAP) Web Sitesinin adresi. https://azap.online-b2b.net/

YouTube Adresi. https://www.youtube.com/channel/UC3DyacgU_BXlzZz1G1MTqag

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41 Yorum

  1. 4 sene önce

    Bugün 16 Eylül 2020, an itibarı ile; 31 Ağustos, ertelenerek 7 Eylül ve tekrar ertelenerek 14 Eylül tarihlerinde de ödeme yapılmamıştır. İyi niyet olmadığı belki 50 nci sefer tekrar tescil edilmiştir.

    Cevapla
  2. 4 sene önce

    Utanmaz adam bizim bilet paralarımızı da ödemedi allah nasıl biliyorsa öyle yapsın

    Cevapla
  3. 4 sene önce

    Artık MErsoy hakkında haber yapmıyor musunuz

    Cevapla
  4. 4 sene önce

    Bu adamda insaf,acıma hissi, merhamet yooook.Bu anlaşma ayağı sömürü üzerine, sıkıştığı için kurulmuştur.Art niyet anlaşmanın bir örneğinin verilmemesi ve avukat kabul edilmemesi.Sakın imzalamayın.Bu adam para filan vermez,veremeeeeez.

    Cevapla
  5. 4 sene önce

    Daha bu dava islerine birinci derecede sorumlu olan cok degerli CEO lar Orhan COSKUN;Sermet TEMIZKAN ve Murat EROGLU henuz dahil olmadilar;hileli iflas olayinda bu arkadaslarinda yasal olarak sorumluluklari mevcut;oyle kenardan seyretmek yok degilmi sanirim savcilar sorunca herhalde onlarda gercekleri anlatir diye dusunuyorum.Hani AFA hullesi hisse devirleri ATS para transferleri;AFA nin binasinin kimin uzerine oldugu falan bir arastirilirsa cikar diye dusunuyorum.

    Cevapla
  6. Bu siteden daha çok okunan ve daha popüler(ne yazık ki) olan havacılık sitesinin baş yazarının bugünkü yazısının başlangıcı şu şekilde
    “”Açıkçası THY yazmaktan gına geldi. Ne var ki havacılığımızın kanayan yarası, çalışanların umut kapısı, herkesin göz ağrısı THY””
    Gına geldiyse Atlasjet ile ilgili yazabilirsin. Kafanıza silah mı dayiyorlar THY ile ilgili yazın diye. Ne THY ymiş arkadaş yaz yaz bitmiyor. Atlasjet olayı hâlâ güncelliğini korurken bu konuya da değişene bi zahmet. Türk havacılığı THY den mi ibaret?.

    Cevapla
  7. Umarım bu hafta bu paralar ödenir yoksa aldığın beddualarla işin zor Ersoy.Dua et bu dünya da belanı bul diğer tarafa kalırsan işin zor

    Cevapla
  8. 4 sene önce

    UYAN ARTIN EKİP…
    ATI ALAN SURİNAM’ı GEÇTİ…
    ÜÇ KURUŞ İÇİN BU ONURSUZ ve GURURSUZ ADAMA TESLİM OLMA…
    PARALI AMA ONURSUZ ve GURURSUZ OLACAĞINA,
    FAKİR AMA ONURLU VE GURURLU OL.
    KIYAFETİN DEĞİL NAMIN YÜRÜSÜN…
    ‍✈️ c@pt@in ✈️ @lç@kç

    Cevapla
  9. 4 sene önce

    By ME’ye mektuolat-2
    Hani İstanbul BBB seçimleri sonucunda ,sonucu kabullenmek istemeyenler, “ Bir yerlerde bir şeyler oldu ama ne olduğunu bilmiyoruz.” dediler ya. Senin hikayen de o misal ???
    -SEN VE BU OPERASYONU SANA YAPTIRANLAR;
    KİMİN İÇİN VE NE AMAÇLA ÇALIŞTINIZ? -KİM,KİMDEN NE ALDI, NE VERDİ?
    -NE NEREYE GÖTÜRÜLDÜ?
    -SENİN BU İŞTEKİ ÇIKARIN ve PAYIN NEYDİ?
    -NİYE BU RİSKİ ALDIN ya da ALMAK ZORUNDA KALDIN?
    -GÜNLER ÖNCESİNDEN BAHSETTİĞİN YURTDIŞINDA OLAN ÇOK MİKTARDAKİ PARA KAYNAĞIN ORASI MIYDI?
    -YOKSA BU OPERASYON SONUCU, SORUNSUZ OLARAK İFLAS EDEBİLME HAYALİ Mİ KURDUN,KURDURTTULAR SANA?
    Hadi buyur önce bunların hesabını ve bizim payımızı ver bye ME.

    Cevapla
  10. 4 sene önce

    By ME’ye mektuplar-1
    Önce sen;
    Tom Cruise’ın başrolünde pilot olarak oynadığı “Barry Seal: Kaçakçı” polisiye-aksiyon filmi gibi SURİNAM’da ne oyunlar çevirdin ondan haber ver. Koca A330! uçağı nasıl boş olarak İstanbul’dan Surinam’ın başkenti Paramaribo’ya gitti?
    Oradan Kenya-Nairobi’ye götürdüğü Diktatör ve Katil Devlet Başkanı ve heyetine neden hizmet edildi? Onlar Çin’den koca koca, onlarca valizlerle ne getirdi ve yasak olmasına ve ikaz edilmesine rağmen, niye kargo da değilde ısrarla kabinde yanlarında taşıdılar?
    Neden uçak Antalya’ya boş döndüğünde KAÇAKÇILIK ve GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ , para kaçakçılığı yapılıyor ihbarı üzerine uçağı aradı? Tabi bir şey bulamadılar! Çünkü ihbar önceden sana bildirildi ve sen de ekiplerin aracılığı ile gerekli kontrolleri yapttırttın. Yoksa başka bir şey olabilir miydi?
    Senin hikayen de o misal by ME..

    Cevapla
  11. 4 sene önce

    By ME
    Sen önce SURİNAM’da ne oyunlar çevirdin ondan haber ver. Koca A330!uçağı nasıl boş oşarak İstanbul’dan Surinam’ın başkenti Paramaribo’ya gitti.
    Oradan Kenya-Nairobi’ye götürdüğü Diktatör ve Katil Devlet Başkanı ve heyetine neden hizmet edildi. Onlar Çin’den koca koca onlarca valizlerle ne getirdi ve niye kargo da değilde kabinde yanlarında taşıdılar.
    Neden uçak Antalya’ya boş döndüğünde KAÇAKÇILIK ve GÜNTÜK MUHAFAZA EKİPLERİ , para kaçakçılığı yapışıyor ihbarı üzerine uçağı aradı.
    Sen ve bu operasyonu sana yaptıranlar, kimin ve ne için çalıştınız. KİM,KİMDEN ME ALDI, NE NEREYE GÖTÜRÜLDÜ ve KİME TESLİM EDİLDİ. Senin bu işteki ÇIKARIN ve PAYIN neydi?
    Hadi buyur önce bunların hesabını ve bizim payımızı ver By ME.

    Cevapla
  12. 4 sene önce

    Avukat ile gelinmesini kabul etmiyorlar. İnsanin artik midesi bulaniyor bu oyunlardan.avukatla gelirseniz hukuki surec ile devam edin diyorlar?
    Bir tane devlet büyüğü görmüyor mu su yaşananları?

    Cevapla
  13. 4 sene önce

    Haberi çok beğendim. Çok ayrıntıya girmeden ana noktalar yeteri kadar anlatılmış. Yorumlarda da, incelikler var; bodoslama girilmemiş. Ancak beğeni butonuna bastığımda “ bu yorumu daha önce beğenmiştiniz” yazıp numara artmıyor. Burada da mı bir atak var? Bizde “ bana hareket yapma, hareketin Allah’ını görürsün” diye bir laf vardır. Şayet hackleme var ise, gereğini misli ile yapabiliriz.

    Cevapla
  14. 4 sene önce

    İdris Bey elinize sağlık
    Çıkışım yapılırken ik deki kadın arkadaş kağıdı yüzüme fırlatmıştı bu seferde ben mi fırlatsam ki

    Cevapla
  15. 4 sene önce

    Sakın ola hukuki destek almadan bu tür davetlere itibar etmeyin.

    Cevapla
  16. 4 sene önce

    Adama öyle demeyin,adam ALMAN ekolü ile yetişmiş.Sanırım bu ileri zekasını oradan alıyor. Her konuşmasında Alman yetişme tarzından bahsediyordu.Almanya hakkında da bahsederken sürekli atıflarda bulunuyordu. Bu Mersoy’un konuşmalarını Almanlar bir duysa bir daha Ülkelerine sokmazlar. Bunların ALLAH kitap korkusu kalmamış. Göreceksiniz ki bu davetlerinin de altından bir şey çıkacak. Gün ola harman ola. Son olarak : Airlinehaber ailesine teşekkür ederiz.Bu zor zamanlarda sürekli bizlerin yanında yer aldı. Tebrikler İdris bey,teşekkürler Sefa bey..

    Cevapla
  17. Yarın ya paramı faiziyle vermeyi somut bir delille tahahhüt altına alırsınız yada 3 ün 1 ini . Sizin karşınızda keriz yok . Üçkağıtçı yalan makinası . Umarım alacağınızın bir kısmını alın bu iş kapansın diye bir gaflete düşmezsiniz havacılığın yüzkaraları.

    Cevapla
  18. 4 sene önce

    Şu malum Airzort haberi kınıyorum,ne doğru fürüst bir haber yapıyor nede yaptığımız yorumları yayınlıyor,beğeniyi dahi değerlendirmeye alıyor.Nede olsa mamasını almış…

    Cevapla
  19. 4 sene önce

    Ya Rap biz alın terimizle, gece gündüz çalıştık.Çalmadık çırpmadık emeğimizle Bu şirkete değer kattık.Oyun oynanıyorsa oyunu boz,tahamülümüz kalmadı.sana hava ediyoruz.Sen büyüksün herşeye Kadirsin.

    Cevapla
  20. 4 sene önce

    Kandırmak cok kolay.

    Cevapla
  21. 4 sene önce

    Herşeyi açık ve net ortaya koymuşsunuz..

    Cevapla
  22. 4 sene önce

    KONUŞMAMA HAKKIMI KULLANIYORUM…

    Cevapla
  23. 4 sene önce

    By ME
    Yeni bir oyun peşinde….

    Cevapla
  24. 4 sene önce

    Kaleminize sağlık idris bey.Haklarimiz haram olsun. Zira cok zor bi dönemde bizi ortada birakti Me.

    Cevapla
  25. 4 sene önce

    Defalarca sözünde durmamış.Ersoy Ailesi adına özür dilemiş,bundan sonra böyle şeyler olmayacak dedikten sonra,sözünün itibarı kalmamış vede Ersoy Ailesinde paranız kalmaz demesinin üstünden onlarca sözünü yemiş bir kişinin bu açıklaması malesef hiç inandıtıcı gelmedi bana.

    Cevapla
  26. 4 sene önce

    Mahkeme tarafından atanan Bilirkişi heyetinin incelemesi öncesi sırf Dolandırıcılık suçlamasından kurtulmak için yapılan bir hamledir. Ocak 2020 tarihinde SHGM tarafından yapılan ( 2019 yılında yapılması gereken denetleme?) denetlemede Otoriteye sunduğu sözde ödeme planına benzer bir beyan hazırlamayı düşünüyor olabilir.

    Cevapla
  27. 4 sene önce

    Farkındamısın insanların güveni bitmiş sana.Sakın emeğimize pazarlık yapıp mahsuplaşma gibi dalevereler yapmaya kalkma.Bizi bir oyunun parçasına alet etme.Bizlerin sabrı tükendi bize kendimize yakışmayan davranışlar yapmaya zorlama.

    Cevapla
  28. Kaleminize sağlık,

    Cevapla
  29. 4 sene önce

    Elinize sağlık İdris Bey. Objektif şekilde olanı biteni yazmışsınız

    Cevapla
  30. 4 sene önce

    Isviçre’deki şirketlerin ortakları arasında kimler yok ki, Erkan Yılmaz, Seda Aydeniz, alliance uzmanları, yaz yaz bitmez. Hepsini de ifşa etmeye devam edeceğiz. 20 haziranda şirket kapanışları, hepsinin notunu aldık, biz de 18 ağustosu bekliyoruz. Murat Ersoy şunu bilmeli ki, aptallar ordusunu çalıştırmadı. Net olarak söyleyebilirim ki, bu kadar ayak izi bırakarak hileli iflasa soyunan başka bir iş insanı tanımıyorum. Bence Murat Ersoy kendi zekasını sorgulamalı.

    Cevapla
  31. 4 sene önce

    Paramizi ver artik. Bu kacinci yalanin senin. Artik sana inancimiz sifir. Yine bizi kandirip uc bes para sıkıstırıp elimize olayi kapatmak. Ama karsinda aylarca maassiz calisip sana guvenen insanlar yok. Aptal degiliz artik. Hakkimizi ver daha sonra naparsan yap

    Cevapla
  32. 4 sene önce

    İdris bey bu güzel değerlendirme için teşekkür ederiz.

    Cevapla
  33. 4 sene önce

    Çok güzel olmuş İdris bey eline azına sağlık teşekkür ediyorum

    Cevapla