Mumbai Helikopter Kazasında 5 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

‘Mumbai’nin üst kısmındaki Kuzey Sahası’nda düşen Pawan Hans helikopterde bulunanlar arasında Denizaşırı Gelişim Bölgesine giden Petrol ve Doğalgaz Kurumu (ONGC) üst düzey yetkilileri vardı.

Mumbai’den kalkan bir Pawan Hans helikopteri, iki pilot da dahil olmak üzere yedi kişilik mürettebatıyla birlikte düştü. Helikopter, bugün sabah 10: 20’de Juhu Havaalanı’ndan kalkıştan kısa süre sonra hava trafik kontrolüyle temasını kaybetmişti.

Kayıt cihazı numarası VT PWA olan helikopter Dauphin N3, son olarak Mumbai sahilinden yaklaşık 30 deniz mili uzaktayken saat 10.35’de Hava Trafik Kontrolü ile temasa geçti.
Gemide bulunanların arasında Mumbai dağlıklarının kuzey bölgelerindeki denizaşırı Gelişim Bölgesi’ne gitmekte olan Petrol ve Doğalgaz Kurumu (ONGC) yetkilileri vardı.
Hindistan sahil güvenliği helikopter için arama operasyonu başlattı. Helikopterler, Acil Destek Gemileri ve ISV’ler konuşlandırıldı. Arama motorlarını çalıştırmak için beş hızlı bot, bir ticari gemi ve ONGC’den bir helikopter görevlendirildi.
Hint Donanması sözcüsünün resmi Twitter hesabına göre beşinci kişinin de cesedine ulaşıldı.


 

Exit mobile version