Muğla Turizmde Yükselişte: 8 Ayda 2,6 Milyon Yabancı Turist Ağırladı

Muğla Turizmde Yükselişte: 8 Ayda 2,6 Milyon Yabancı Turist Ağırladı

Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezi Muğla, 2024’ün ilk 8 ayında 2 milyon 617 bin 473 yabancı turisti ağırlayarak turizmdeki yükselişini sürdürüyor. Akdeniz ve Ege’nin birleştiği bu büyüleyici kent, 340 bin yatak kapasiteli tesisleriyle dünya çapında ziyaretçileri cezbetmeye devam ediyor.

İngiliz Turistler Başı Çekiyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre, Muğla’ya gelen yabancı turistlerin büyük kısmını İngilizler oluşturuyor. 2024’ün ilk 8 ayında 1 milyon 118 bin 79 İngiliz turist kenti ziyaret etti. Onları sırasıyla 278 bin 465 kişiyle Rusya, 211 bin 510 kişiyle Polonya, 163 bin 638 kişiyle Almanya ve 66 bin 498 kişiyle Hollanda takip etti. Diğer ülkelerden gelen turist sayısı ise 779 bin 283 olarak kaydedildi.

Geçen Yıla Göre %8 Artış

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %8’lik bir artışla yabancı turist sayısında büyük bir ivme yakaladığını belirtti. 2023 yılında aynı dönemde 2 milyon 429 bin 981 turist ağırlayan Muğla, bu yıl sayıyı 2 milyon 617 bin 473’e yükseltti. Vali Akbıyık, ayrıca her yıl 7 ila 10 milyon yerli turistin de Muğla ve ilçelerini ziyaret ettiğini vurguladı.

“İngiltere En Büyük Kaynak Pazar”

Vali Akbıyık, Muğla’nın İngiltere’den en çok turist çeken şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, “Denizi, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Muğla, dünya çapında turizm destinasyonları arasında yerini sağlamlaştırdı. İngiltere’den gelen turist sayısı, bu yıl da kentin turizm potansiyelini en iyi yansıtan unsurlardan biri oldu.” dedi.

Muğla’nın spor turizmiyle de öne çıktığını belirten Akbıyık, kentin yıl boyunca birçok ulusal ve uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yaparak, 12 ay boyunca turizm hareketliliğini canlı tuttuğunu dile getirdi.

Butik Otellerin Yükselişi

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, bu yıl butik otellere olan ilginin arttığını belirtti. Özellikle gurbetçi ziyaretçilerin Dalyan’ı tercih ettiğini vurgulayan Yağmur, İztuzu Plajı, sazlıkları ve tarihi zenginlikleriyle Dalyan’ın turizmde öne çıkan bölgelerden biri olduğunu ifade etti.

Muğla, pandemiden sonra yeniden toparlanan turizm sektöründe elde ettiği başarıyla, 2024 yılı sonuna kadar daha fazla yabancı ve yerli turist ağırlamayı hedefliyor.

Exit mobile version