MRJ, 2 YILLIK GECİKMEYLE 2020'DE HİZMETE GİRİYOR

Japonya’nın ilk ticari uçağı olan Mitsubishi Regional Jet (MRJ) için planlanan teslimat tarihinin iki yıl erteleneceği iddia edildi.Uçakların daha önce açıklanan teslimat tarihi 2018’in ortaları olarak belirtiliyordu.
Uçağın ana üretici şirketi Mitsubishi Aircraft Corparation’un gecikmeyi dün düzenlediği basın toplantısıyla resmen açıklaması beklenirken, ilk uçağın (MRJ90) All Nippon Airways’e gelecek yıl değil 2020’de yapılabileceği bildirildi. Proje başladığında ilk teslim tarihi 2014 yılı olarak açıklanan MRJ uçaklarının beşinci kez teslim tarihi ertelenmiş olacak.
Japonya’nın YS-11 yolcu uçağından sonra geliştirdiği ikinci sivil yolcu uçağı modeli olan MRJ’nin 2014 yılında hizmete girmesi planlanıyordu ancak üretim programında yaşanan aksaklıklar yüzünden ilk uçuş üç yıllık gecikmeyle 2015 yılında yapılabildi.
İmal edilen ilk dört adet prototip bir dizi test aşamasından geçti, bu uçaklardan 3’ü uçuş testlerinin gerçekleştirilebilmesi için ABD’ye gitti. Dördüncü prototipin de yakında Washington eyaletindeki Moses Lake’de bulunan Grant County Uluslararası Havalimanı’na gelmesi bekleniyor.
MRJ70 ve MRJ90 olmak üzere iki farklı tipde üretilen uçak için şu ana kadar 7 farklı müşteriden 223’ü kesin, 184’ü obsiyonlu olmak üzere 400’den fazla sipariş aldı.

Exit mobile version