Motor Patladı Kabinde Panik Başladı

Motor Patladı Kabinde Panik Başladı
Dün sabah; WN3472 sefer sayılı Southwest Boeing 737 uçağı ABD New Orleans’den Orlando’ya yaptığı uçuş sırasında, su üzerinde seyrederken, yüksek sesle bir patlama duyuldu. Kabinde önce kesif bir duman görüldü, sonra kayboldu. Motorun patlaması ile birlikte sol motor kapak parçaları yok oldu. Pencere kenarında oturanlar rüzgarda uçan parçaları gördüklerini iddia ettiler.
Uçak sallantılı bir şekilde alçalmaya başladı ve oksijen maskeleri düştü. Kabinde yaşanan panik sırasında kadınlar ve çocuklar çığlıklarla ağlıyorlardı. Herkes hızla uçağın düştüğünü düşünüyordu.
FlightAware izleme verilerine göre;uçak 30.700 feet’de tırmanmada iken birden alçalmaya geçti. 99 Yolcu ve 5 ekipte yaralı olmadığı bildirildi.
Havayolu yaptığı açıklamada; 1 no.lu motorda meydana gelen teknik arıza nedeniyle uçağın Florida Pensacola’ya divert ettiğini, inişin kazasız olduğunu, uçağın kullanım dışı olduğunu ve olayın teknik yönden araştırıldığını bildirdi. Yolcuların en kısa zamanda Orlando’ya gönderileceği bilgisi verildi.

Exit mobile version