Moldova 1 ve 2 Haziran tarihlerinde hava sahasını sivil uçuşlara kapatıyor

Moldova

Moldovalı yetkililer, 1-2 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sırasında Moldova hava sahasında sivil uçakların uçuşlarını yasakladı.

“Havacılık güvenliğini sağlamak amacıyla, resmi uçaklar hariç, tüm sivil hava araçlarının uçuşları 1 Haziran saat 00.00’dan (yerel saat) 2 Haziran saat 07.00’ye kadar tüm Moldova hava sahasında yasaklanacak. Sivil insansız hava araçları (drone) için ise uçuş yasağı 31 Mayıs saat 00.00’dan 2 Haziran saat 07.00’ye kadar geçerli olacak.

Açıklamada havayolu şirketleri hava sahasındaki yasak hakkında bilgilendirildiği belirtildi ayrıca zirve sırasında havaalanı otoparkında araç bırakmak da yasak olacak.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, AB ülkeleri ve Avrupa yapılarından yaklaşık 50 temsilcinin zirveye katılmasının beklendiğini belirtti.

Avrupa Siyasi Topluluğu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un girişimiyle Avrupa Birliği tarafından oluşturuldu. Platform, Avrupa ülkelerini kıta genelinde siyasi olarak koordine etmek Ukrayna ve Moldova da dahil olmak üzere AB dışındaki ortaklarla daha yakın bir diyalog kurmak üzere hazırlandı. İlk zirvesi Ekim 2022’de gerçekleştirilmişti.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version