MOGADIŞU'DA TÜRK BAŞARISI

Somali/Mogadişu havalimanındaki tüm sistemler Volsoft Yazılım Ltd tarafından %100 yerli mühendislik ile üretilip devreye sokuldu.

İşte o sistemler 

DCS – Kalkış Kontrol Sistemi

Kalkış Kontrol Sistemi (“Departure Control System”- DCS) havalimanındaki check-in, biniş kartı, bagaj kabul, weight&balance ve uçuş sonrası kalkış mesajları vb. operasyonel işlemlerin otomatik olarak yapılmasını sağlayan sistemdir. Sistem günümüz teknolojileri ile uyumlu ve son derece performanslı bir yapıdadır. Kolay kullanım, çoklu dil desteği, uçak oturma planı oluşturucu vb. özellikleri ile gerekli tüm özellikleri sağlamaktadır.

FIDS – Uçuş Bilgileri Görüntüleme Sistemi

Uçuş Bilgileri Görüntüleme Sistemi (FIDS) yolculara varışlar ve gidişler hakkında bilgi veren sistemdir. Sistem mekanik veya elektronik ekranları veya TV ekranlarını kontrol eder. DCS ile entegre şekilde çalışır ve DCS te gerçekleşen değişimler anında ekranlara yansıtılır. Her tür ekranı destekler ve kolayca entegre edilir.
 

HANDLING – Apron Hizmetleri

Uçaklara verilen tüm hizmetlerin kayıt altına alınmasını sağlayan sistemdir. Apron görevlilerine verilen tabletler vasıtasıyla Handling, Landing, Navigation, ACU, ASU, Security, Towing, PushBack vb. gerekli tüm hizmetlerin sisteme kayıt edilmesi sağlanır. Bu aşamada sistem havayolu şirketi yolcu sayısı, uçak tipi vb. tanımları merkezi veri tabanından okuyarak faturalandırmayı gerçek zamanlı yapar.

Finans + İK + Stok Takibi + Raporlama

Sistem gerekli tüm back-office modüllerine sahiptir. Finans ve muhasebe işlemleri dahili sistem üzerinden gerçekleşir. Tümüyle entegre çalışan bir sistem olduğu için uçaklara verilen hizmetler (HANDLIN) ve yolcu hizmetleri (PAX, DCS) anında muhasebeleşir ve fatura oluşur. Öte yandan personelin parmak izi ile girişi/çıkışı, hak edişi, mesai ve maaşı sistem tarafından otomatik hesaplanır ve bordrolar basılır.

Exit mobile version