Mısır'dan Rusya'ya 'güvenlik' yanıtı: O kadar da değil!

Mısır Sivil Havacılık Kurumu’ndan bir yetkili, ülkedeki havalimanları’nda sürekli Rus güvenlik yetkililerinin konuşlandırılmasına ilişkin öneriyi reddettiklerini açıkladı.
Mısır’ın, ülkedeki havalimanlarında sürekli Rus güvenlik yetkililerinin bulundurulmasına ilişkin Rosavatsiya’dan gelen öneriyi reddettiği belirtildi. Sputnik Haber Ajansı’na konuşan Mısır Sivil Havacılık Kurumu’ndan bir yetkili, ”İki ülke arasındaki hava yolu güvenliğinin sağlanması konusunda yürütülen istişareler sırasında Ruslar, Mısır havalimanlarında sürekli olarak Rus güvenlik delegasyonunun bulundurulması yönünde teklifte bulundu. Mısır ise havalimanlarında gerekli tüm önlemlerin alındığını belirterek öneriyi reddetti.” dedi.
”EGEMENLİK HAKLARI İLE BAĞDAŞMAZ”
Yabancı bir ülke güvenlik delegasyonunun Mısır’ın havalimanlarında kalıcı olarak bulunmasının ülkenin egemenlik hakları ile bağdaşmayacağını söyleyen yetkili, güvenlik konusundaki kaygıların giderilmesi için başka alternatiflere yoğunlaşmak gerektiğini ifade etti.
Hava yolu güvenliğinin sağlanması konusunda Rusya çalışmaya hazır olduklarını ifade eden yetkili, Mısır’ın iki ülke arasında uçuşların yeniden başlaması ve diğer ilişkilerin geliştirilmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Exit mobile version