Mısır: Tüm Havayolları İran Hava Sahasından Uzak Dursun

Mısır: Tüm Havayolları İran Hava Sahasından Uzak Dursun

Mısır, İran ile Siyonist İsrail arasındaki artan gerginlik nedeniyle tüm havayolu şirketlerine yönelik bir güvenlik uyarısı yayımladı. NOTAM (Notice to Airmen) olarak bilinen bu bildiri ile Mısır, tüm havayolu şirketlerinden yarın TSİ 03.00-07.00 saatleri arasında İran hava sahasından uzak durmalarını istedi.

Güvenlik Uyarısının Detayları

Mısır tarafından yapılan açıklamada, “Tüm Mısırlı taşıyıcı firmalar Tahran (Uçuş Bilgi Bölgesi) FIR’ı üzerinden uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı. Güvenlik uyarısının nedenine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Ürdün’den Ekstra Yakıt Uyarısı

Öte yandan Ürdün, pazar günü tüm havayolu şirketlerinden 45 dakikalık ekstra yakıt bulundurmalarını istemişti. Bu talep, bölgedeki olası havacılık güvenliği risklerine karşı alınan önlemler kapsamında değerlendiriliyor.

NOTAM Nedir?

NOTAM, havacıları uçuş ve yer güvenliğini etkileyen önemli haberlerden ve durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bir bildiri türüdür. Havaalanı operasyonları, hava sahası koşulları ve geçici kısıtlamalar gibi çeşitli konularda kritik bilgiler sağlar. İngilizcesi “Notice to Airmen” olan NOTAM, havacılık sektöründe sıklıkla kullanılan teknik terimlerden biridir.

Exit mobile version