Mısır, Rus turistleri kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı

Mısır, Rus turistleri kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı 
Mısırlı yetkililer, Rusya Ulaştırma Bakanlığı’na gönderdikleri mektupta, Kahire Uluslararası Havalimanı’nın tüm güvenlik gerekliliklerini karşıladığını kaydetti.
Rossiya 24 televizyonuna konuşan Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Kahire Havalimanı’nın havacılık güvenliği gereksinimlerine tamamen uyduğuna ilişkin Mısır’dan resmi bildirim aldıklarını açıkladı. Sokolov, önümüzdeki günlerde Mısır’a bir uzman heyeti göndererek bu ülkedeki havalimanlarını denetleyeceklerini ifade etti.
TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Öte yandan Mısır Havalimanları ve Hava Navigasyonu Holding Şirketi (Egyptian Holding Company for Airports and Air Navigation) Başkanı İsmail Ebu El-İz de Sputnik’e yaptığı açıklamada, Kahire Havalimanı’nda yolcu güvenliğinin tamamen sağlandığını belirterek şunları söyledi: “Havalimanı modern güvenlik cihazları ve yeni sistemlerle donatıldı. Havalimanında güvenliği ortak sağlayacağımız konusunda Rusya’yla anlaştık. Bagajlar tamamen kapalı konteyner içinde yükleme alanından uçağa kadar götürülecek, konteynerlere güvenlik memuru eşlik edecek. Yolcu otobüslerinde koruma olacak ve otobüsler her yerde koruma görevlileri tarafından karşılanacak.”

Exit mobile version