featured

Minsk-Taşkent uçağı bomba tehdidi nedeniyle Domodedovo’ya indi!

 

Turkavrasya.com sitesinde yer alan bir habere göre, Minsk-Taşkent seferini yapan Airbus A-320 tipi uçak, bomba konulduğu yönündeki isimsiz bir ihbarın ardından Domodedovo havaalanına indi.

11 Nisan 2022’de Minsk-Taşkent rotasında HY-710 uçuşu, tarifeye göre Minsk Ulusal Havalimanı’ndan 15.39’da (Taşkent saati) hareket etti.  TASS haber ajansından yapılan açıklamada, “Minsk’ten Taşkent’e uçan bir Airbus A-320 uçağının patlama tehdidi hakkında isimsiz bir mesaj alındı. Bununla bağlantılı olarak, uçak komutanı Domodedovo havaalanına indi” denildi.

Öte yandan, Özbekistan Havayolları tarafında yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi: A320 uçağı Rusya Federasyonu hava sahasındayken, kimliği belirsiz bir alıcıdan JSC Uzbekistan Airways çalışanlarının e-posta adresine ve Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya havacılık hizmetlerine bomba yerleştirildiğine dair bilgi gönderildi.  A320’nin komutanı, yolcuların ve uçağın mürettebatının güvenliğini sağlamak için uçağı kontrol etmek ve incelemek için en yakın Domodedovo Uluslararası Havalimanı’na inmeye karar verdi.

Uçakta şu anda patlayıcı madde ve patlayıcı olup olmadığı kontrol ediliyor. Soruşturmalar da sürüyor. Şu anda yolcu gemisi, yolcuları, bagajları, kargoları ve postaları öngörülen şekilde kontrol edilmiştir.  Havayolu şirketi, araştırmalar sonucunda uçakta bomba olduğu yönündeki bilgilerin doğrulanmadığını bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir