MİMARIN ŞİRKETİ OTTOMAN NAKLİYATA 500.000 TL ÖDEMİŞLER !

Hava İş Genel Merkezinin bulunduğu binadaki iki katın tadilatını  yaptığı belirtilen Mimar Yasin Köroğlu’na Hava İş Sendikası tarafından 1,9 milyon TL ödendiğini ilk kez Airlinehaber ortaya çıkarmıştı. Ancak yapılan incelemeler, Köroğlu’nun Hava İş ile ilişkisinin bununla sınırlı kalmadığını gösteriyor.
Kayıtlara göre, Yasin Köroğlu 30 Mayıs 2017 günü Ottoman Kargo unvanlı bir şirket kuruyor. Şirketin sahibi tek başına Köroğlu. Sermayesi 10.000 TL olan Ottoman Kargo Seyrantepe Dilek Sokak No:15/3 Kağıthane adresinde faaliyet gösteriyor. Bu adres aynı zamanda Yasin Köroğlu’nun Köroğlu İnşaat Proje Yapım şirketinin de adresi.
SİFTAH HAVA İŞ’TEN…
Ottoman Kargo kurulduktan sadece 2 gün sonra Hava İş Sendikasından 300.000 TL ödeme alıyor. Siftahı Hava İş’ten yapan şirkete 21 Temmuz günü Hava İŞ’ten 200.000 TL daha gönderiliyor. Bir şirkete açılır açılmaz bu çapta ödemenin yapılmasının dikkat çekici olduğunu söyleyen mali müşavirler “Sanki çok orijinal bir hizmet vermeye başlamış da Hava İş sendikası sıraya girip hizmetten almaya hazır halde bekliyormuş gibi bir durum var ortada. İncelenmeye muhtaç bir konu” şeklinde konuştular.
2017’de KURULAN KOOPERATİFİN İŞİNİ 2016’DA ALMIŞ !
Yapılan inceleme, Köroğlunun aynı zamanda, 670 konutluk Hava İş Konut Kooperatifinin proje ve danışmanlık işini de üstlendiğini gösteriyor. Asıl ilginçlik ise, Köroğlu şirketinin web sitesinde “2016 yılında Hava İş Kıbrıs caddesi Kooperatifinin İhale ve Proje Danışmanlık işini aldığının belirtilmesi. Oysa Hava İş Kıbrıs caddesi Kooperatifinin kuruluş tarihi Nisan 2017…
NOT/ Bu arada yukarıdaki haberimizde adı geçen Yasin Köroğlu’nun akrabası olduğunu tahmin ettiğimiz,Nazım Furkan Köroğlu’nun Hava İş genel kurulunda delege olduğu görüldü

Exit mobile version