Milli Uçak KAAN’ın Siber Güvenliği Artırılıyor

Milli Uçak KAAN'ın Siber Güvenliği Artırılıyor

Türkiye, savunma sanayii üretiminde her gün yenilikler eklerken, ürünlerinin siber saldırılara karşı korunmasına da önem veriyor. STM, milli uçak KAAN’ın platform siber güvenliğini geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, siber güvenlik mimarisinin oluşturulması ve risklerin belirlenmesi konularında önemli yatırımlar yapılıyor.

KAAN Projesine Destekler

STM, KAAN projesine siber güvenlik dışında danışmanlık ve mühendislik destekleri de sağlıyor. Proje kapsamında sağlık yönetim sistemi, yer aktiviteleri, harekat analiz modelleme ve simülasyon, kokpit aviyonik alt sistemleri ve entegre kontrol paneli üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.

İlk Teslim Tarihi Güncellenebilir

Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, KAAN’ın ilk teslim tarihinin değişebileceğini duyurdu. KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı ve Türkiye’nin dünyada 5. nesil uçak üretebilen beş ülkeden biri olduğu vurgulandı.

Siber Tehdit Durum Raporu

STM’nin hazırladığı Siber Tehdit Durum Raporu, savunma sanayisindeki siber güvenlik risklerine dikkat çekiyor. Raporda, siber saldırıların günümüz savaşlarının önemli bir parçası olduğu ve siber tehditlerin arttığı belirtiliyor. 2018-2021 yılları arasında araçlara yönelik siber saldırıların yüzde 225 oranında arttığı ifade ediliyor.

Deniz Platformlarında Siber Güvenlik

Rapor, deniz platformlarının siber saldırılara karşı savunmasız olabileceğine dikkat çekiyor. Kötü amaçlı yazılımların deniz platformlarının otomatik tanımlama sistemi, elektronik harita gösterim sistemleri, GPS ve radar sistemlerine saldırı yapabileceği, bu saldırıların ciddi güvenlik ihlallerine yol açabileceği belirtiliyor.

Exit mobile version