featured

Milli teknoloji hamlesi için 342 firmalı dev iş birliği

Savunma, havacılık ve uzay sanayisinde faaliyet gösteren 27 firmanın katılımıyla Türkiye’nin en büyük kümelenmesi SAHA İstanbul’un üye sayısı 342’ye yükseldi. SAHA İstanbul’un yeni üyeleri arasında Türkiye’nin lider havacılık sanayi şirketi TUSAŞ, ülkedeki test ve değerlendirme altyapısının etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan TRTest de yer aldı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ z1 9
Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki milli teknoloji hamlesine destek vermek amacıyla faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük kümelenmesi haline gelen Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) yeni katılımlarla güçlendi.
Kuzey Marmara hattında yer alan sanayici, tersane, üniversite ve teknoparkların oluşturduğu potansiyelin savunma, havacılık ve uzay sanayisinde değerlendirilmesi amacıyla kurulan SAHA İstanbul’un etkinliği artıyor.
ASELSAN, THY Teknik, Kale Kalıp, Baykar, BMC, STM, Kordsa, Petlas, Ermaksan, Durmazlar, TÜMOSAN gibi faaliyet alanlarına liderlik eden şirketleri aynı hedefte buluşturan SAHA İstanbul, geçen sürede Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi haline geldi.
SAHA İstanbul, 2019’a 27 yeni firmanın katılımıyla büyüyerek başladı. Türkiye’nin lider havacılık sanayi şirketi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ülkedeki test ve değerlendirme altyapısının etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan TRTest, kümelenmenin yeni üyeleri oldu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ z2 6
Yeni üyelerle birlikte SAHA İstanbul’un üye sayısı, 11’i üniversite olmak üzere 342’ye yükseldi.
Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki millileştirme hamlesine katkıda bulunmak için iş birliğine katılan diğer firmalar Mahrek Teknoloji, Ortem Elektronik, Günili Yazılım, Berkin Savunma, Desi Alarm, İstanbul Silah, Bozok Savunma, Floran Kimya, Kontal Elektronik, Mir İzolasyon, BİAS Mühendislik, Vis Videsan, Gürdesan Gemi Makina, CDT Bilgi Teknolojileri, Gökçeler Makina, Özer Elektronik, Matil Malzeme, Erdem Cam, Karakamlar Havacılık, Erin Motor, Hisar Kalıp, Kastaş Sızdırmazlık, Uzmar Gemi İnşaat, Dener Makina ve Mobit Bilişim oldu.
Hürkuş, lazer silah sistemleri, aerojel…
SAHA İstanbul’un destek ve koordinasyonuyla bugüne kadar bir dizi önemli proje hayata geçirildi.
Temel eğitim uçağı Hürkuş’un iklimlendirme ve kabin basınç sistemi için küme üyelerinden konsorsiyum kuruldu. Bu konsorsiyum TUSAŞ’ın da içinde olduğu bir şirkete dönüşüyor.
Lazer silah sistemleriyle ilgili olarak ASELSAN, ROKETSAN, Ermaksan, TÜBİTAK BİLGEM ve Gebze Teknik Üniversitesinden oluşan bir konsorsiyum oluşturularak, TÜBİTAK Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması Programı’na başvuruldu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ z3 6
Türkiye’nin savaşan yerli ve milli silahları: MİLGEM
Türk savunma sanayii, hava ve kara araçlarının yanında deniz araçlarıyla da sessiz bir devrim gerçekleştiriyor. Özgün tasarım ve teknik gücüyle tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken MİLGEM projesi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Peki, Milli Gemi Projesi MİLGEM’in özellikleri nedir? MİLGEM hangi özelliklere sahip? Kaç tane milli gemi üretildi? İşte Türk savunma sanayisinin son yıllarda geliştirdiği en önemli projelerden biri olan MİLGEM’e dair detaylar..
Savunma ve havacılık sektörü için büyük önem taşıyan ileri teknoloji ürünü yanmaz özellikteki Aerojel üretimi gerçekleştirildi. Türkiye, bu ürünü üretebilen 4 ülkeden biri haline geldi.
Açık kaynak kodlarla milli ihtiyaçlara dönük yerli yazılım geliştirme hamlesi başlatıldı.
Mesleki ve teknik eğitimin sanayi ile bütünleşmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalışma hayata geçirildi.
Hedef yeni milli sistemler
SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, 27 firma tarafından kurulan SAHA İstanbul’un, geçen süre içinde gerek kümelenme olarak gerekse üyeleri aracılığıyla Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki milli teknoloji hamlesinde önemli sorumluluklar üstlenerek, katkılar verdiğini söyledi.
Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılarken ihracat da yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Bayraktar, bunun karşılığını kümelenmeye gösterilen ilgiyle aldıklarını dile getirdi.
Türkiye’nin savaşan yerli ve milli silahları: SİHA
Özgün tasarım ve teknik gücüyle tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken gökyüzünün savaşan silahları SİHA’lar özellikleriyle ön plana çıkıyor. Peki, Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) özellikleri nedir? Bayraktar TB2 SİHA hangi özelliklere sahip? İşte, Türk savunma sanayisinin son yıllarda gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan SİHA’lara dair tüm detaylar.
Bayraktar, SAHA İstanbul’un kısa sürede Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi haline geldiğine işaret ederek, yeni yılla birlikte, aralarında faaliyet alanlarına öncülük eden firmaların da bulunduğu 27 yeni üyeye kapılarını açtıklarını bildirdi.
Yeni katılımların kümelenme bünyesinde farklı iş birliği fırsatları sunacağını vurgulayan Bayraktar, “Kümelenme bünyesinde bugüne kadar gurur duyduğumuz çeşitli işlere imza atıldı. Yeni katılımlarla bunların sayısını artırmayı, savunma, havacılık ve uzay sanayisinde yerlilik oranını yükseltmeyi ve yeni milli sistemleri ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir