Milli Savaş Uçağı İçin Karar Veriliyor

Yapılan açıklamada; “Milli Muharip Uçak tasarım fazına girebilmek için SSM ile sözleşme görüşmeleri içerisindeyiz. 2016’nın ilk yarısında bu sürecin tamamlanmasını ümit ümit ediyoruz” dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, milli savaş uçağına ilişkin sözleşme görüşmelerinin yılın ilk yarısında tamamlanmasını beklediklerini, bu dönemde uçağın tasarımına ilişkin belirleyici kriterlerin de Türk Hava Kuvvetleri ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile sonlandırılacağını belirtti.
Dörtkaşlı, “Türkiye’nin Hayal Projesi” olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak Projesi’nin geldiği aşama ve bundan sonrasına ilişkin yol haritasına yönelik AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tamamen Özgün Bir Proje

Tamamen özgün bir proje olan Milli Muharip Uçak Projesi’nde onlarca çalışma sonunda nihai tasarımın 3 değişik geometriye indirildiğini ifade eden Dörtkaşlı, “Uçak tek motorlu ya da çift motorlu olabilir, bu karar uçağın geometrisini, dolayısıyla tasarımını etkiliyor, nihai karar henüz verilmedi, çalışmalar devam ediyor. İsterlerin belirlenmesi ve riskin azaltılması faaliyetlerini içeren bir konsept fazından geçtik. Tasarım fazına girebilmek için SSM ile sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. 2016’nın ilk yarısında bu sürecin tamamlanacağını ümit ediyoruz” dedi.
Exit mobile version