Milli Helikopter GÖKBEY, Farnborough Fuarında Uçuş Gösterisi Yaptı

Milli Helikopter GÖKBEY, Farnborough Fuarında Uçuş Gösterisi Yaptı

Türkiye’nin milli helikopteri GÖKBEY, dünyanın en prestijli havacılık etkinliklerinden biri olan Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda ilk kez yurt dışında uçuş gösterisi gerçekleştirdi.

Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı Kapılarını Açtı

İngiltere’nin Farnborough kentinde düzenlenen ve havacılık, savunma, ve uzay sanayisinin önde gelen etkinliklerinden biri olan fuar, uluslararası birçok savunma ve havacılık şirketinin katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda, yaklaşık 80 hava aracı gösteri uçuşları yapıyor.

GÖKBEY’in Gösteri Uçuşları ve Türkiye’nin Havacılık Teknolojisi

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen GÖKBEY, fuar kapsamında 22-26 Temmuz tarihleri arasında toplamda 4 uçuş gösterisi yapacak. GÖKBEY’in sergilediği performans, Türkiye’nin havacılık teknolojisindeki ilerlemesini ve uluslararası rekabet gücünü gözler önüne serdi.

TUSAŞ ve Diğer Milli Projeler

TUSAŞ, fuarda ayrıca jet eğitim uçağı HÜRJET, HÜRKUŞ, T129 ATAK Helikopteri, T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve İHA ailesinden AKSUNGUR, ANKA ve ANKA III’ün 1/7 ölçekli maketlerini sergiliyor. Ayrıca, KAAN deneyim alanı ve uydu maketleri de ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

ASELSAN’ın Katılımı

ASELSAN da bu yıl ilk defa Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’na katılım sağlayarak askeri ve sivil alanlardaki hava platformu sistemlerini standında sergiliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayisinin Küresel İmajı

GÖKBEY’in Farnborough’da gerçekleştirdiği uçuş gösterisi, Türkiye’nin havacılık teknolojisinde kaydettiği önemli ilerlemeyi ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğini bir kez daha kanıtladı. Bu tür etkinlikler, Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisindeki yetkinliklerini dünya sahnesine taşımada büyük rol oynuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir