Millerle Uçmak Hayal Oldu

Türk Hava Yolları’nın resmî kredi kartı olan Garanti Miles and Smiles , yeni yılda sözleşme değişikliğine giderek alışveriş millerini onda bir oranında düşürdü . Bazı kalemlerde yarı yarıya olmasına karşın değişmeyen tek market ve akaryakıt oranında ki oran oldu.
Thy ile seyahat etmek isteyen yolcular millerini kullanarak istedikleri yere uçma şansı buluyorlardı. Örneğin 2800 mil ile Saw-AYT uçuşuna 49 TL vergi ödeyerek katılabiliyorsunuz. Ya da 11.300 mil ile B/C + 117 dolar vergi ile Balkanlar.
Zaman zaman promosyon yapıp millerde indirim yapan Thy, bu durumdan oldukça rahatsız. Sadece vergi ile yolcu taşımanın bedeli ağır olsa gerek. Ayrıca Lounge kullanımları içinde belirlenen ücret 140 TL oldu. Türk Hava Yolları programı olan Miles and Smiles üyelerinden Elite ve Elite Plus yolcular ile Business sınıf yolcular ise loungeları ücretsiz kullanmaya devam edecek.
Garanti bankasının Açıklaması
Sözleşme değişikliği niteliğindedir: 18.12.2018 itibariyle, THY FFP statüsü Classic müşteriler için, 1 TL karşılığı minimum mil kazanım oranı seyahat, restoran ve yurt dışı için 0,3 mil, giyimde 0,1 mil, diğer kategorisinde 0,05 mil olarak değişecektir. Benzin, elektronik, market, mobilya ve beyaz eşyada mil oranları aynı kalacaktır.
Anlaşmalı havalimanı lounge hizmetinden ek bir karta ihtiyaç duymadan Miles&Smiles Platinum veya Miles&Smiles Privé kartlarınız ile kendiniz için 140 TL ve sizinle birlikte giriş yapmak isteyen her bir misafiriniz için 140 TL ödeyerek yararlanabilirsiniz.
Miles and Smiles kredi kartı
Ne kadar mil ile nereye gidilir? Miles&Smiles kredi kartı ve uçuşlarınız ile biriktirdiğiniz millerinizi THY mil işleme sayesinde sorgulayın ve nereye gidebilirim sorusuna hemen cevap bulun!
Miles&Smiles kredi kartınızdakı millerinizi Türk Hava Yolları’nda veya herhangi bir Star Alliance üyesi havayolu şirketlerinde kullanabilirsiniz. Böylelikle THY Mil Harcama sayesinde dünyanın en uzak noktası bir mil uzağınızda. Millerinizle isterseniz ödül bilet, isterseniz refakatçi bilet alabilir; ya da millerinizi uçuş sınıfınızı upgrade etmek için kullanabilirsiniz.
Ödül bilet kullanmak için gerekli olan mil harcama miktarını kendiniz hesaplayabilirsiniz . Bunun için, kullanılacak ödül tipini, kalkış ve varış noktalarınızı girerek aşağıdaki linkteki tablodan yararlanabilirsiniz.
https://www.milesandsmiles.net/mil-programi/mil-kullanimi/millerimle-nereye-gidebilirim
Sektör Bazlı Mil Kazanımı
Miles&Smiles kredi kartı ile, harcama yaptığınız sektörlere göre değişen oranlarda mil kazanırsınız. Otel, restoran, seyahat acenteleri, araç kiralama harcamalarınız size daha çok mil kazandırır.
Miles&Smiles kredi kartlarınızda harcama yapacağınız sektöre, kart tipinize ve THY Özel Yolcu Programı üyelik statünüze göre değişen mil kazanım oranlarını hesaplayabilirsiniz.
Kart Tipine Göre Mil Kazanımı
Miles&Smiles MasterCard’ınız ile alışverişlerinizde her yerde mil; Miles&Smiles American Express® ile %15, Miles&Smiles American Express® Platinum ve Privé ile %25 daha fazla mil kazanırsınız.
Kartlarınızın Trink özelliği ile hızlı ve kolayca ödeme yapabilir ve küçük alışverişlerinizden bile mil kazanırsınız. Trink özellikli Miles&Smiles kartınızı, temassız okuyuculara yaklaştırarak 90 TL ve altındaki işlemlerinizi şifreye veya imzaya gerek kalmadan kolayca yapabilirsiniz. Hem Miles&Smiles MasterCard hem de American Express kredi kartınız ile temassız işlem yapabilirsiniz.
Miles&Smiles American Express’inizle artık İşbankası, Denizbank, Vakıfbank, Halkbank ve TEB poslarında da işlem yapabilir, 1milyondan fazla noktada ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.
THY Statüsüne Göre Mil Kazanımı
Daha çok uçarak, alışverişlerinizden daha çok mil kazanma ayrıcalığına sahip olursunuz. THY Özel Yolcu Programı Miles&Smiles statünüz Classic Plus ise alışverişlerinizden en az %25; Elite ve Elite Plus ise en az %50 daha fazla mil kazanırsınız.
Varsa ek kartlarınız da alışverişlerinden ek kartların kendi THY Özel Yolcu Programı statülerine göre mil kazanır ve miller asıl kartın bağlı olduğu TK hesabında birikir.
Biriken millerinizi, THY Özel Yolcu Programı Miles&Smiles’da üst statüye geçmek için kullanabilir, üst statüye geçerek alışverişlerinizden daha fazla mil kazanabilirsiniz. THY Özel Yolcu Programı Miles&Smiles’da üst statüye geçmek için 444 0 849Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz.
Miles&Smiles kredi kartlarından yurt içi ve yurt dışında yapılan finansal işlemlerden, PTT ve posta ödemelerinden, otomatik fatura ödemelerinden, emlakla ilgili ödemelerden, düzenli ödeme ve aidat ödemelerinden, sigorta, emeklilik, vergi/ceza ödemeleri, kumar ve bahis ödemeleri ve diğer kamu hizmetleri ödemelerinden mil kazanılmamaktadır. Miles&Smiles kredi kartınız ile sektörlere göre değişen mil kazanımlarında, harcama yaptığınız iş yerinin bağlı olduğu “iş yeri kategori kodu” dikkate alınmaktadır. İş yeri kategori kodları MasterCard, BKM gibi kuruluşlar tarafından belirlenir ve uluslararasıdır. Mil kazanımlarınız, harcama yaptığınız üye iş yerinin, iş yeri kategori kodunda belirtilen sektöre göre sistemsel olarak yansıtılmaktadır.

Exit mobile version