MESUL KAPTANIN İŞİ ZOR!

Pakistan Havayolları, Londra uçuşunda uyuyan ve kumandayı eğitimdeki adaya teslim ederek 300 kişinin hayatını riske atan  kıdemli pilot ile yolunu ayırıyor.
26 Nisan’da, kaptan Amir Akhtar Hashmi, PK-785 sefer sayılı Londra uçuşunda, İslamabad’dan kalkıştan kısa bir süre sonra Business Class yolcu kabininde uyumuştu.
Havayolu, başlangıçta Haşimi’ye karşı harekete geçmek konusunda isteksizdi, ancak son derece etkili olan Pakistan Hava Yolları Pilotlar Birliği’nin başkanı, yukarıdan gelen baskılara karşı koyamadı.
PIA sözcüsü Danyal Gilani, soruşturmanın devam ettiğini, Haşimi’nin uçma görevinden alındığını, ancak daha fazla ayrıntı paylaşamayacağını söyledi.
Eğitmen pilotlar kokpitte yeni pilotlara eğitim vermek için her ay 100.000 Rs’den  (1.550 USD) fazla para alıyor. Uçuş boyunca yanındakini eğitmesi gerekiyor.
Uçakta 305 yolcu vardı. Ekonomi yolcu sınıfında 293 ve Business’da 12.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ c fcjnmu0aamq l 1494145316

 
 
 

Exit mobile version