Mersin Çukurova Havalimanı’na THY Opet’ten Dev Akaryakıt Tesisi

Mersin Çukurova Havalimanı'na THY Opet'ten Dev Akaryakıt Tesisi

Mersin İli, Tarsus İlçesi, Karsavran Mahallesi’nde hizmete açılan Çukurova Havalimanı’nda büyük bir akaryakıt yatırımına imza atılacak. THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş., havalimanında 11.875 m² alanda 246 milyon lira değerindeki projeyle “Akaryakıt Depolama ve Hava İkmal Tesisi” kuracak.

Proje kapsamında, hava araçlarına gerekli yakıtın depolanacağı ve ikmalinin yapılacağı tesis, toplamda 5.312 m³ kapasiteli olacak. İki farklı yakıt türü, JET-A1 ve Avgas, burada depolanacak. Jet A1 yakıtı büyük hava araçları için, Avgas ise küçük eğitim uçakları ve helikopterler için kullanılacak.

Tesis, dört adet 1.078 m³ kapasiteli Jet A1 depolama tankı ve iki adet 500 m³ kapasiteli Avgas tankı içerecek. Akaryakıt, kara yoluyla tanklara alınacak ve havalimanındaki hidrant sistemine sahip güzergâhlar üzerinden hava araçlarına temin edilecek. Hidrant sistemi bulunmayan yerlerde ise kara tankerleri kullanılacak.

Proje, Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. ile THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Exit mobile version