MAX’lerin geri dönüşü Boeing’in teslimatlarını hızlandırdı

max-boeing

Salı günü yayınlanan şirket verilerine göre, 737 MAX’ın hizmete geri dönmesi, Boeing’in ilk çeyrek uçak teslimatlarını bir yıl öncesine göre artırdı. Şirket, 31 Mart’ta sona eren çeyrekte 77 ticari uçak teslimatı yapıldığını bildirdi.

Bu miktar teslimat, bir yıl önceki dönemde teslim edilen 50’ye göre iyi bir artış, ancak MAX’lerin yere indirilmesi ve Covid-19 seyahat endüstrisi krizi nedeniyle yaşanan çifte krizden önceki 2019’da teslim edilen 149 uçağın ancak yarısı kadar.

FAA, iki ölümcül kazanın ardından 20 aylık bir yere indirmeden sonra Kasım ayının ortalarında MAX’leri yeniden hizmete geri döndürdü. Boeing, MAX uçağında ve pilot eğitim protokollerinde güncellemeler yaptı.

Geçen Cuma günü Boeing, MAX’i uçuran 16 havayolunun uçak üretimi sırasında tespit edilen bir “potansiyel bir elektrik sorununu” ele alınmasını tavsiye etti.

İlk çeyrekte 737’ler, 58 adet MAX dahil olmak üzere, teslim edilen 77 ticari uçaktan 63’ünü oluşturdu.

Boeing, Kasım 2019’dan bu yana ilk kez Şubat ayında dönüm noktasına ulaştıktan sonra, Mart ayında MAX’ler için art arda ikinci bir aylık net pozitif sipariş aldı.

Exit mobile version