Mardin Havalimanını Sel Alınca…

Yağmurun etkisini arttığı saatte inişini gerçekleştiren uçaktan inen yolcular sağanak yağmur altında yaya olarak terminal binasına geçmek zorunda kaldılar.

Mardin’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle sokaklar göle döndü, bazı ev işyerlerini su basarken sağanak yağmur Mardin Havalimanında Türk Hava Yolları uçağı ile İstanbul’dan Mardin’e gelen yolcuları da etkiledi. Yağmurun etkisini arttığı saatte inişini gerçekleştiren uçaktan inen yolcular sağanak yağmur altında yaya olarak terminal binasına geçmek zorunda kaldılar. Yolcu ve yolcu yakınları oluşan tablo karşısında havalimanı yetkililerine tepki gösterdi.
“Turizm şehrine bu görüntüler yakışmıyor”
Türkiye’de havaalanı bulunan hiçbir şehirde böyle bir görüntü oluşmadığını belirten yolcular, “Mardin bir turizm şehri. Bu uçakta ilk kez Mardin’e gelenler var.  Bir turizm şehrine bu görüntüler yakışmıyor. Türkiye’de havaalanı bulunan hiçbir şehirde böyle bir manzara olmaz. Uçakları genci, yaşlısı, çocuğu, kadını binlerce insan kullanıyor. Diğer şehirlerde bu manzaraların oluşmaması için birçok önlem alınıyor. Herhangi bir teknolojik önlem olmazsa bile yolcuları uçağa götürmek için araçlar kullanılıyor ama maalesef şehrimiz çağın gerisinden geliyor. Bu insanlara yazık değil mi? Bu kadar para alınıyor bir otobüs tahsis etmek çok mu zor? Mardin’e günde onlarca uçak inmiyor.  Daha fazla sefer istiyorlar ancak fazla sefer olmadığı halde bu utanç manzaraları yaşanıyor. Mardin havalimanında yaşlılarımız engellilerimiz, hastalarımız, bebekler yağmur altında kaygan zeminde uçaktan zar zor iniyorlar. Yazın sıcağın altında, kışın yağmur ve fırtına altında iniyorlar. Yolcuları taşımak için ne bir araç ne de başka bir imkan var.  Bu yağmur ve fırtınada yaşlı yolcuların koşarak terminale yetişmeye çalışması kimseyi utandırmıyor mu” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Exit mobile version