MANAVGAT KAZASINDA GELİŞMELER…

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde,  Pilot Levent Aslan kumandasında uçan tek motorlu Cessna tipi eğitim uçağı, kalkıştan hemen sonra düştü. Side sportif havacılığa ait uçak TC-DBO kuyruk tescili ile uçmaktaydı. 

Kazada Pilot Levent Arslan olay yerinde, uçakta bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Kazadan yaralı kurtulan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Vekili Devrim Gün ise tedavi altına alındı. Devrim Gün’ün boyun ve omurgasında kırıkların mevcut olduğu ve hayati tehlikeyi atlattığı Airlinehabere gelen son bilgidir. 
Kazanın oluşunu anlatan görgü tanıkları,uçak kalkış yaptıktan sonra 200 feet yükseklikte iken aniden sola dönüş yaptığını ve pilotun uçağın burnunu kaldırdığını söylüyorlar.
Kaza kırım ekibi tarafından incelemeler başlamış. Tarafımıza gelen bilgilerde motor stall ü üzerinde durulduğu söyleniyor.
SON BİLGİLER…
İlgililerden gelen bilgiler içerisinde,motorun çalıştığı yani durmadığı bilgisini alabildik.
Kazaya neden olan bulgular içerisinde, sıcaklık ve ağırlığın yüksek değerlerde olması nedeniyle havada tutunma gücünün düşmesi, uçağın stall’e uğradığı tahminini güçlendirmekte. (kanat kaldırma gücünün azalması) Uçak gerekli emniyet irtifasında da olmadığı için dönmeye çalışınca düşmüş… Normalde, bu tür tek motorlu uçaklar, düşük sür’atlerde küçük açılarla dönebilir.
 
 

Exit mobile version