Maldivler, Türkiye’den Bayraktar TB2 Drone Satın Aldı: İşte Detaylar

Maldivler, Türkiye'den Bayraktar TB2 Drone Satın Aldı: İşte Detaylar

Maldivler, Türkiye’den ilk askeri insansız hava araçlarını, ulusal güvenlik ve gözetleme misyonlarını güçlendirmek amacıyla satın aldı.

Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 insansız savaş hava araçları (SİHA), ülkeye teslim edildi ve şu anda Kuzey Maldivler’deki Maafaru Uluslararası Havalimanı’nda konuşlandırıldı.

Resmi olarak açıklanmamış olsa da, yerel raporlar, Maldiv hükümetinin İHA operasyonlarına satın almalardan yaklaşık bir hafta sonra başlamayı planladığını belirtiyor.

SİHA’lar, takımadaların 347.000 mil karelik (900.000 kilometrekare) münhasır ekonomik bölgesinde devriye gezerek ulusal güvenliği sağlayacak. Anlaşmanın 37 milyon dolara mal olacağı tahmin edilirken, her bir birim ve ilgili sistemlerin fiyatı yaklaşık 5 milyon dolar olarak belirtiliyor.

Bu anlaşma, Devlet Başkanı Muhammed Muizzu’nun Maldivler Ulusal Savunma Gücü’nün modernizasyonunu vurgulayan ve kara, deniz ve hava savunması için daha yeni kabiliyetler sağlayan politika değişikliklerini takip ediyor.

Ancak, bu güncellenmiş savunma protokolleri, Hindistan ile artan gerilimin ortasında geldi. Muizzu, 2023 yılında Maldivler’i etki alanının bir parçası olarak gören Yeni Delhi’den takımadalardan askerlerini çekmesini resmen talep ederek görevdeki ilk gününde seçim vaadini pekiştiren bir hamle yaptı. Muizzu, Çin ile güçlü ilişkilere sahip olsa da, bu hamlenin bölgeye Çin güçleri takviye etmek için yapılmadığı konusunda güvence verdi.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version