LÜKS VE İHTİŞAM ŞEHRİNDE HAVALİMANI

Dubai Uluslararası Havalimanı,  Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri Dubai’de yer alan uluslararası bir meydan.
Dünyanın yolcu sayısı bakımından en işlek 6. havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı, sadece uluslararası yolcular baz alındığında bu listenin ilk sırasında yer alıyor. 140 kilometreye uzanan ve 75 futbol sahasının yüzey alanını kaplayan DXB’nin bagaj taşıma sistemi dünyanın en büyükleri arasında.
Havaalanı, sivil havacılık bölümü tarafından çalıştırılır. ve Dubai’nin uluslararası havayolu taşımacılığı, emirlikleri ana üssü Emirates SkyCargo’dur. Emirlik merkezi, Ortadoğu ve Afrika’da en büyük havayolu taşımacılığı merkezidir. Emirates Havayolları havalimanındaki bütün yolcu trafiğinin %60’ını ve bütün hava aracı hareketlerinin %38’ini yapmaktadır.
Dubai Havalimanı’nda hizmetleri geliştirmek adına, yeni bir bagaj kuralı yakında devreye girecek. Dubai Uluslararası Terminal Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Angizeh, en sofistike sisteme sahip olacaklarını söyledi. Her şeye rağmen, teknolojik açıdan, en gelişmiş sistemlerin bile, düzensiz şekilli veya büyük boy bagajlarla bozulabileceğini de ilave etti. Yuvarlak ve düz yüzeyi olmayan çantalar, bagaj sıkışmalarının en büyük nedeni. Sıkışıklık sistemi aksatabilir, uçağa bagaj teslimatını geciktirebilir ve yolcuyu sıkıntıya sokabilir.
Bu yüzden 8 Mart 2017 tarihinden itibaren, düz yüzeyi olmayan çantalar
check-in sırasında kabul edilmeyecek.
Havaalanında, yeni kurala uyumlu olmayan bagajları bulunan yolculara ayrıca bir ücret karşılığında, kutu içerisinde yeniden paketleme yapma seçeneği sunulacak.
 
Dubai Airport Baggage Handling Inner Workings in 4k -  Dubai Flow Motion: Extended
 

Exit mobile version