Lufthansa'ya Tarihi Ayrımcılık Cezası: 4 Milyon Dolar!

Lufthansa’ya Tarihi Ayrımcılık Cezası: 4 Milyon Dolar!

2022 yılında New York’tan Budapeşte’ye giden bir uçakta, maske takmayı reddeden Ortodoks Yahudi yolcuları uçağa almayan Lufthansa, ABD makamları tarafından büyük bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Salı günü açıklanan karar doğrultusunda, Alman havayolu şirketi 128 Yahudi yolcusunu uçağa kabul etmediği için 4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Lufthansa’nın belirli yolcuları ayrımcılığa uğrattığına hükmetti.

Ulaştırma Bakanlığı, bu cezanın, bugüne kadar bir havayolu şirketine verilen en büyük sivil hak ihlali cezası olduğunu vurguladı. Lufthansa, olayın ardından özür diledi ve cezanın kabul edildiğini açıkladı. Ancak şirket, çalışanlarının ayrımcılık yaptığı iddialarını reddetti ve ABD’li müfettişlerin davayı inceleme yetkisine itiraz etti.

Olayın Gelişimi

Olay, 4 Mayıs 2022 tarihinde, New York’tan kalkarak Frankfurt üzerinden Budapeşte’ye giden uçakta yaşandı. Uçaktaki bazı Ortodoks Yahudi yolcular, maske takmayı reddetti. Bunun üzerine Lufthansa’nın görevlileri, bu yolcuların yer aldığı grubun tamamının uçağa binmesini engelledi.

Yaşanan olay sonrası, basında çıkan haberler ve tepkiler üzerine Lufthansa yönetimi konuyla ilgili bir inceleme başlattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir