Lufthansa, ITA’dan yüzde 40 hisse alması bekleniyor

Lufthansa,-ITA'dan-yüzde-40-hisse-alması-bekleniyor

 

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın önümüzdeki hafta başlarında yeni İtalyan havayolu ITA Airways’in %40’ını satın aldığını duyurabileceğine dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. İlgili şirketlerin ortaklıkla ilgili bir anlaşmayı tamamlamaya yakın oldukları bildiriliyor.

Reuters’e göre, anlaşma Lufthansa’nın İtalya’nın ulusal havayolu şirketi olarak Alitalia’dan devralan ITA’nın %40 hissesine sahip olmasını sağlayacak.

Devam eden koronavirüs pandemisi, havayolları için büyük bir zorluk olduğunu kanıtladı ve ITA’nın uçuşlara başlaması zor bir zamana denk geldi. Ekim 2021’de uçmaya başladı ve o zamandan beri 3 ayda tam 170 milyon € zarar açıkladı.

Bu durum, ITA’yı tekrar eski Alitalia markasına geri dönmeyi düşünmeye sevk etti. Bu büyüklükteki devam eden kayıplar, sürdürülebilir bir operasyon sağlamayacaktır. Bu nedenle, Lufthansa gibi köklü taşıyıcıların katılımı, şirketin ITA’da sabit kalmasına yardımcı olabilir.

ITA ve Lufthansa arasındaki bir anlaşma nelerden oluşabilir? %40’lık bir satın almanın Lufthansa’ya sağlayacağı önemli azınlık hissesinin ITA’nın ağını da olumlu yönde etkileyebilir.
Bunun potansiyel olarak Afrika ve Amerika rotalarına özel bir odaklanması olacaktır. Sonraki adımlar açısından, ay sonunda ITA’nın yönetim ekibi ile yönetim kurulu üyeleri arasında bir toplantı yapılması planlanıyor.

Alman taşıyıcı daha önce başka havayollarında kısmi satın almalar yaptı. Bunlardan bazıları o zamandan beri Lufthansa Group’un yan kuruluşları haline geldi. Bunu ITA ile sürdürüp sürdürmeyeceğini görmek ilginç olacak.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi için ITA ve Lufthansa ile temasa geçildiğinde Lufthansa yorum yapmayı reddetti ve ITA’dan henüz bir yanıt vermedi.

Exit mobile version