Lufthansa’nın Gözü Norwegian Air'de

Almanya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lufthansa, British Airways’i de bünyesinde bulunduran International Airlines Group’a (IAG) rakip çıkarak Norwegian Air ile ilgilendiğini duyurdu.
Almanya’da yayın yapan Sueddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, ”Avrupa havacılık sektöründe herkes herkesle konuşuyor. Yaklaşan bir konsolidasyon dalgası var. Bunun anlamı şu; Biz de Norwegian ile görüşme halindeyiz.” dedi.
Spohr’un açıklamasının ardından Norwegian’ın hisselerinde yüzde 10’luk yükselme meydana geldi. Norwegian’ın Lufthansa için uygun olup olmadığı şeklindeki bir soruyu ise Spohr, ”Satın almalar her zaman stratejik değer, fiyat ve anti-tröst meselesidir. Bu sorunun kolay bir yanıtı yok.” şeklinde yanıtladı.
Lufthansa’nın Norwegian’ı satın almak istediğine dair haberler Norwegian’ın CEO’su Bjorn Kjos tarafından doğrulandı. Kjos açıklamasında, ”Lufthansa şu anda danışmanlarımızla görüşme halinde. Ben de Lufthansa’nın patronuyla şu anda mesajlaşıyorum.” ifadelerini kullandı.
Lufthansa’nın patronuyla konuştukları hakkında yorum yapmayan Kjos, ”Ancak şirketi satmak için biraz erken olduğu kanaatindeyim.” dedi.
Air Dolomiti’den Austrian Airlines’a, Brussels Airlines’tan Eurowings’e ve SunExpress’a kadar çok sayıda hava yolu şirketinin ortağı olan Lufthansa, geçtiğimiz yıl iflas eden AirBerlin’in yarından fzlasını da satın almıştı. Filosunda 279 uçak bulunan ve 220 destinasyona uçan Lufthansa’nın 2017 rakamlarına 35.5 milyar euro cirosu ve 129 bin çalışanı bulunuyor.

Exit mobile version