Lufthansa’dan Orta Doğu Uçuşlarında Yeniden Başlama Kararı

Lufthansa’dan Orta Doğu Uçuşlarında Yeniden Başlama Kararı

Alman havayolu şirketi Lufthansa, 27 Ağustos’tan itibaren Erbil’e uçuşlara yeniden başlayacağını açıkladı. Orta Doğu’daki güvenlik endişeleri nedeniyle Erbil, Bağdat ve Tahran’a yapılan uçuşlar 21 Ağustos’a kadar askıya alınmıştı. Lufthansa, Erbil Uluslararası Havalimanı üzerinden Erbil ve Irak’ın diğer bölgelerine uçuşların yeniden başladığını duyurdu. Ayrıca, Ürdün’ün Amman havaalanına uçuşlar da başlatılacak.

Tel Aviv ve Tahran Uçuşları 2 Eylül’e Kadar Askıda

Ancak Tel Aviv ve Tahran’a uçuşların askıya alınma süresi 2 Eylül’e kadar devam edecek. Lufthansa, Orta Doğu’daki artan gerilim nedeniyle Erbil, Tahran, Beyrut, Amman ve Tel Aviv uçuşlarını 26 Ağustos’a kadar askıya aldığını açıklamıştı.

Bölgesel Gerilim ve Güvenlik Endişeleri

Lufthansa’nın bu kararı, Gazze savaşının bölgesel bir savaşa dönüşme riskinin yüksek olduğu bir dönemde alındı. İran ve Lübnan Hizbullahı, İsrail’e saldırma tehdidinde bulunmuştu. Lufthansa’nın yanı sıra, Swiss Airlines, Avusturya Havayolları, Brüksel Havayolları ve Eurowings gibi diğer havayolu şirketleri de bölgesel güvenlik durumlarına göre uçuş politikalarını güncellemektedir.

Exit mobile version