Lufthansa'da pilotların grevi nedeniyle körfez uçuşlarının çoğu iptal

Lufthansa, Cidde uçuşları hariç salı günü Körfez ülkelerine olan uçuşların tamamını iptal ediyor.
Almanya’nın en büyük havayolu Lufthansa, şirketin uzun mesafeli uçuşlarının yarısına yakınını etkileyen pilot grevi nedeniyle Körfez ülkelerine olan uçuşların tamamını iptal edeceğini açıkladı.
Şirketin Hub’u olan Frankfurt’tan Dubai, Riyad, Kuveyt, Doha ve Muskat’a olan uçuşlar salı günü iptal edildi. Dönüş uçuşları da Dubai hariç yine iptal. Havayolu’nun web sitesine göre Cidde bu iptallerden etkilenmeyecek.
Havayolu, ilgili ülkelerin basınına geçtiği duyuruda, şirketin söz konusu grevin müşterilere en az şekilde yansıması için elinden geleceğini yapacağını, yine greve rağmen bir çok uçuşun gerçekleşmeye devam edeceğini söyledi. Yine
şirketin geçtiği bilgiye göre, hem yolcu hem de kargo taşımacılığını etkileyen greve rağmen, salı günü planlı 170 uçuştan 90’ı gerçekleştirilecek.
Şirket geçtiğimiz 18 ay içinde “Vereinigung Cockpit-Kokpit Birliği-” pilot birliğinin organize ettiği 14 grev geçirdi. Söz konusu pilot birliği ücretler, emeklilik hakları ve maliyet kesintileri gibi konularla ilgili mücadele yürütüyor.

Exit mobile version