Lufthansa, Yüzlerce Uçuşu İptal Etti

Lufthansa, Yüzlerce Uçuşu İptal Etti

Almanya merkezli havacılık devi Lufthansa, yer hizmetleri personelinin grev nedeniyle yüzlerce uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Yer hizmetleri çalışanları, ücret konusundaki anlaşmazlık sebebiyle gerçekleştirdikleri grevde, 18 Şubat’ta alınan karar doğrultusunda 27 saat boyunca görev yapmayacaklar.

Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, grev sebebiyle Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin, Duesseldorf, Köln ve Stuttgart havalimanlarında tarifeli uçuşların sadece yüzde 10-20’sinin gerçekleştirilebildiği belirtildi. Bu durum, 100 binden fazla yolcunun seyahat planlarını etkiledi.

Grevin devam etmesi ve olası uçuş iptalleri konusunda Lufthansa, yolcularını bilgilendirdi. Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanlarının grevi, 07.10’a kadar devam edecek.

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Verdi), Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanları için maaş iyileştirmeleri talep ediyor. Yüzde 12,5’lik ücret artışı ve en az 500 avro ek ödeme talepleriyle gerçekleştirilen grev, havayolu şirketinin operasyonlarına büyük etki yaratıyor. Grev nedeniyle uçuş iptallerinin devam edebileceği ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Exit mobile version