Lufthansa, yüz maskesi takmayı reddeden hükümet başkanını uçaktan indirdi

Lufthansa,-yüz-maskesi-takmayı-reddeden-hükümet-başkanını-uçaktan-indirdi

 

Lufthansa, katı pandemi kurallarına aykırı olarak yüz maskesi takmayı defalarca reddetmesinin ardından bir hükümet başkanını uçaktan indirdi.

Açıklama, Lufthansa CEO’su Carsten Spohr tarafından Cumartesi günü yayınlanan Alman Spiegel gazetesine verdiği röportajda doğrulandı.

Spohr gazeteye verdiği demeçte, “Diğer tüm konuklarda olduğu gibi, yüz maskesi takmayı reddeden beyefendiden kabin görevlimiz kibarca maske takmasını istedi” dedi. Ancak, VIP yolcu talimata uymadı.
Bundan sonra kabin amiri ona gitti,” diye devam etti Spohr. “Bir kere. İki kere. Maske takılmayınca, kaptan, konuğun polis tarafından götürülmesini istedi. Mürettebatlarımızı tamamen destekliyorum, burada ayrıcalıklı bir muamele yok.”

Spohr, maske takmayı kabul etmeyen üst düzey VIP yolcunun kim olduğu konusunda ağzını açmadı, ancak dünyanın herhangi bir yerinde görevde olduğunu doğruladı.

Lufthansa, bir havayolu olarak en katı yüz maskesi kurallarından bazılarına sahip ve yalnızca doğru takılmış bir bez maskesi varsa yolcunun uçağa girmesine izin veriliyor. Almanya’da yolcuların koruyucu bir FFP2, N95 veya KN95 maskesi takmaları teşvik ediliyor, ancak cerrahi maskelere de izin veriliyor.
Yüz maskesi takmaktan muaf olan yolcular, negatif COVID-19 test sertifikası ve doktor raporu ibraz etmelidir.

Lufthansa’nın sert duruşuna rağmen Spohr, yüz maskesi kuralının uzun süre kalacağını sanmıyor. Spohr, “Birçok eyalet gereklilikler gevşetiliyor veya tamamen kaldırıyor” dedi.

Çoğu Alman eyaleti, restoranlar ve mağazalar gibi halka açık alanların çoğunda zorunlu maske takmayı kaldırarak Cumartesi gününden itibaren yüz maskesi kurallarını önemli ölçüde hafifletti. Ancak maske zorunluluğu toplu taşıma ve uzun mesafeli taşımacılıkta yürürlükte kalmaya devam ediyor.

Frankfurt Havalimanı, yolcuların yüz maskesi takmadan havalimanına girebileceklerini ancak uçak kapısına gelir gelmez maske takmalarının gerektiğini söylüyor.

Exit mobile version