featured

Lufthansa Technik Motor Eğitim Merkezi Açtı

Lufthansa Technik, Almanya’da motor teknisyenleri için 2027 yılına kadar 1.000 yeni çalışanı eğitmeyi hedefleyen yeni bir eğitim merkezi açtı.

Merkezin açılışı 20 Şubat Pazartesi günü LHT’nin genel merkezinin de bulunduğu Hamburg’un Rahlstedt semtinde yapıldı.

LHT, bu yıl yaklaşık 376 kişiye eğitim verecek olan merkeze 7,5 milyon € (8 milyon $) yatırım yapıldığını, bu kişilerin birçoğu sadece dört ila altı ay sonra atölyelerde bağımsız görevler üstlenebilecek.

Eğitim sürecinin bir parçası olarak, başvuru sahipleri gerekli pratik eğitim birimlerine geçmeden önce LHT’nin eğitim kolu tarafından yürütülen teori derslerini alacak.

Sekiz eğitmenden oluşan bir ekip tarafından denetlenecek olan uygulamalı eğitim birimleri, metal işleme (taşlama, delme, frezeleme dahil), motor modüllerinin sökülmesi/montajı ve üç CFM56 eğitim motoru ile motor parçalarının onarımının temellerinin öğrenilmesini içeriyor. LHT, daha yeni bir Leap motorunun da yakında eğitim motoru olarak eklenecek.

Eğitim Almanca ve İngilizce olarak veriliyor ve LHT bu sayede uluslararası başvuru sahiplerini çekmeyi hedefleniyor.

Lufthansa Technik’in işletme müdürü ve insan kaynakları müdürü Harald Gloy yaptığı açıklamada;  “Hamburg’daki motor atölyelerimiz de yeniden doluyor ve çok sayıda kalifiye ve motivasyonu yüksek teknisyene ihtiyacımız var. Modern eğitim merkezi, yeni başlayanları hızlı ve verimli bir şekilde müşterilerimizin bizden beklediği yüksek yeterlilik seviyesine ulaştırmak için ideal koşulları sunuyor.” dedi.

©AirlineHaber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir