LUFTHANSA "JU TEYZE" Yİ EMEKLİ ETTİ…

Alman havayolu Lufthansa, 83 yıllık uçağın yüksek işletme maliyetlerinden tasarruf etmek için derhal Junkers Ju-52 uçağı üzerindeki yolcu uçuşlarına son verdiğini açıkladı.
Hoş dizaynı ve güvenilirliği nedeniyle “Ju Teyze” olarak adlandırılan Ju-52, 1984 yılında Amerika’dan Lufthansa’ya 600.000 Deutschmark’ ödenerek getirildi. Uçak, tescil olan D-AQUI, 1934 yılında inşa edildi ve 1930’ların Lufthansa tasarımında restore edildi. Ju Teyze,doğal uçuşlar ve özel etkinlikler için tekrar faaliyete geçti.
Lufthansa 1990’ların başında mali sıkıntıya girdiğinde, kurul Ju-52’yi daha kârlı hale getirmek için ısrar etti. Sonuç olarak, uçak daha sık uçmaya başladı. Ancak, Ju Teyze, yedek parçaların seyrek olduğu bir dönemde yaşlılık nedeniyle daha büyük bakım sorunlarına yol açtı.
Sonuç olarak; Ju Teyze, yüksek bakım maliyetleri nedenli emekliye ayrıldı.
Junkers Ju-52 hayranları ise tamamen umutlarını kaybetmedi. Deutsch Lufthansa Berlin Vakfı’nın “Ju Teyze” nin havada kalmasını umduğunu ve en azından Avrupa’daki hava gösterilerinde ara sıra görünmeye devam edeceğini umuyorlar.

Exit mobile version