Lufthansa, ITA Airways’in çoğunluk hissesini alıyor

Lufthansa,-ITA-Airways'in-çoğunluk-hissesini-alıyor

Konuyla ilgili yaklaşık bir ay süren spekülasyonlardan sonra, Alitalia’nın yerine yeni kurulan havayolu şirketi ITA Airways, Alman Lufthansa Group ve İsviçre-İtalya deniz nakliye şirketi MSC Group’tan şirketin çoğunluk hissesini almak için bir ilgi beyanı alındığını duyurdu. Duyuru, ITA’nın Roma’daki şirket ofisi tarafından gönderilen bir basın açıklaması ile geldi.

Her geçen gün zarar eden ve nakit sıkıntısı çeken İtalyan bayrak taşıyıcı ITA Airways için bu gerçekten iyi bir haber. Simple Flying’in daha önce bildirdiği gibi, ITA Airways, 4 ay önce faaliyete geçtiğinden bu yana 170 milyon € zarar bildirdi.

Lufthansa’nın ITA’nın hisselerini almakla ilgilendiğine dair söylentiler daha önce ortaya çıktığından, bu son haber şaşırtıcı değil. Daha geçen hafta anlaşmanın gerçekleşmeye yakın olduğu haberleri vardı.
Ancak, MSC Group’un hisse alma işlemine katılması biraz şaşırtıcı oldu. Dünyanın en büyük deniz konteyner nakliyat şirketi, zarar eden bir İtalyan havayolundan hisse almakla ilgilenmesine şaşırmak normal.

Akdeniz Denizcilik Şirketi (MSC-Mediterranean Shipping Company), hava taşımacılığı sektörüne girmeye çalışan tek deniz kargo şirketi değil. Daha geçen yıl, Fransız konteyner deniz nakliyat şirketi CMA-CGM’nin yeni hava kargo kolu, bir Airbus A300-200F ile gökyüzüne çıktı.

En son basın açıklaması : “Hem MSC Group hem de Lufthansa, İtalyan Hükümeti’nin şirketin azınlık hissesini elinde bulundurması arzusunu dile getirdi.”

Her bir şirketin ITA Airways’in ne kadarına sahip olacağı belli değil, ancak alıcılar ayrıntılı bir teklif sunmak için “90 günlük mühlet” talep ettiler. Bu arada, ITA’nın üst düzey yöneticilerinin bu konuyu bir sonraki yönetim kurulu toplantısında ele alması bekleniyor.

ITA Havayolları şu anda önemli kayıplar veriyor olabilir, ancak Lufthansa’dan büyük bir yatırım çekme yeteneği, gerçek bir potansiyele işaret ediyor. Ayrıca, bir İtalyan havayolu, Alman bayrak taşıyıcısının bölgedeki konumunu daha da güçlendirmek için tam da ihtiyaç duyduğu şey.

İtalya, Eurowings ve Air Dolomiti gibi iki yan kuruluşları aracılığıyla zaten güçlü bir varlığa sahip olan Lufthansa için önemli bir pazar. Lufthansa, ITA Airways’den hisse alarak, son zamanlarda İtalyan pazarında önemli derecede adımlar atan Ryanair’e karşı mücadeleyi kazanıyor gibi görünüyor.

Exit mobile version