Lufthansa Beyrut Seferlerini Askıya Aldı

Lufthansa Beyrut Seferlerini Askıya Aldı

İsrail’in güneyinde tansiyonun yükselmesi üzerine Alman havayolu şirketi Lufthansa tedbir amaçlı olarak komşu ülke Lübnan’daki operasyonlarını askıya aldı. Frankfurt ve Beyrut arasında yıl boyunca seferler düzenleyen Avrupalı havayolu şirketi, bu aşamada operasyonlarını 13 Ekim’den 16 Ekim’e kadar askıya alacak.

Lufthansa, 22 Ekim’e ya da durum düzelene kadar beklemede kalacağı Tel Aviv’e yönelik operasyonlarını durdurdu. Müşterilerine biletlerinde daha fazla esneklik sunarak yılsonuna kadar olan seferlerini ücretsiz olarak iptal etmelerine olanak sağladı.

Frankfurt ve Beyrut arasında her gün

Lufthansa genellikle FRA ve BEY arasında günlük bir uçuş gerçekleştirdiğinden, LH1306 güneydoğudan Lübnan’a 3 saat 30 dakikalık uçuş için 10:40’ta Alman havaalanından geri dönecekti. İniş saati 15:30. LH1307 dönüş servisini kolaylaştırıyor ve 16:50’de Beyrut’tan kalkarak 20:10’da Frankfurt’a varıyor.

Lufthansa’nın kolu Eurowings de popüler aylarda Hamburg ve Stockholm’den (Arlanda) sezonluk seferlerle Berlin ve Düsseldorf’u Beyrut’a bağlıyor. Lufthansa daha önce de Münih ve Beyrut arasında sezonluk seferler eklemişti.

İsrail’den tahliye uçuşları

Alman vatandaşları, Alman hükümetinin kolaylaştırdığı bir operasyonla Perşembe ve Cuma günleri İsrail’den tahliye edildi. Dokuz yüz elli Alman vatandaşı Perşembe günü, 850 Alman vatandaşı ise Cuma günü Tel Aviv’den ayrıldı. Bu uçuşlar Alman havayolu şirketi Lufthansa tarafından kiralanmış ve hem Münih hem de Frankfurt’a getirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir