Lufthansa, Avrupa Siyasetçilerine Acil Yardım Çağrısı Yaptı

Lufthansa, Avrupa Siyasetçilerine Acil Yardım Çağrısı Yaptı

Alman havacılık devi Lufthansa, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketleriyle yaşadığı rekabet eşitsizliğine dikkat çekerek Avrupa Birliği (AB) yöneticilerinden yardım talep etti. Şirket, bu bölgelerdeki havayollarının devlet yatırımlarından faydalandığını öne sürerek, bu durumun Avrupa’nın uluslararası havacılık pazarındaki dengeleri olumsuz etkilediğini belirtti.

Lufthansa’nın yaptığı açıklamada, şirketin tüm uçuş hatlarını sürekli olarak gözden geçirdiği ve bu koşullar altında Frankfurt-Pekin seferlerinin sona erdirilmesini değerlendirdiği ifade edildi. Ayrıca, Lufthansa yetkilileri, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketlerinin devlet destekleriyle avantajlı duruma geçtiğini vurguladı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Lufthansa’nın ve diğer Avrupalı havayolu şirketlerinin, bu ülkelerin havayolu şirketleriyle “aşırı derecede eşitsiz” bir rekabet içinde olduğu kaydedildi. Lufthansa’nın şirket sözcüsü, Almanya ve AB siyasetçilerinin, uluslararası havacılıkta rekabeti zorlaştıran bu koşullara karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Exit mobile version