Lufthansa A350 ile En Uzun Uçuşunu Planlıyor

Lufthansa-A350-ile-En-Uzun-Uçuşunu-Planlıyor

Lufthansa, 1 Şubat’ta Hamburg’dan Falkland Adaları’ndaki Mount Pleasant’’a 15 saat süreceği hesaplanan bir charter uçuşu düzenlemeye hazırlanıyor. 13.700 kilometrelik (7397 deniz mili) uzun yolculuk, en sürdürülebilir uçak olduğunu söylediği havayolunun Airbus A350’lerinden biri tarafından gerçekleştirilecek.

Falkland Adaları’na 15 saat

Lufthansa, Hamburg’dan Falkland Adaları’na bir Airbus A350 uçurmayı planlıyor. Ancak bu uçuş sadece uzun bir uçuş olmayacak. Lufthansa’nın 66 yıl önce faaliyete geçtiğinden bu yana gerçekleştirdiği en uzun uçuş olacak.

LH 2574 sefer sayılı uçuş, 92 yolcu ile 1 Şubat’ta Hamburg’dan kalkacak. Yolcuların yarısı, Polarstern araştırma gemisinde keşif için çalışan bilim adamları.

Falkland Adaları, COVID’den yana temiz. Amaç, adaya virüs taşımamak. Bu nedenle, Kaptan ve uçuşta görevli olacak 17 personel, uçağın yolcuları gibi geçen Cumartesi gününden bu yana Almanya’da 14 günlük karantinada bulunuyor.

Ayrıca, öngörülemeyen herhangi bir olumsuzlukla başa çıkmak için ekibe teknik bakım ve işletme personeli de dahil edildi.

Ekip, Covid ile ilgili önlemlere ek olarak, uçuş için ek hazırlıklardan da geçti. Buna iniş eğitimleri, uçuş için özel elektronik haritalarla eğitim ve Mount Pleasant askeri üssü ile işbirliği içinde yakıt gereksinimlerinin dikkatlice planlanması dahil.

Uçak şu anda Münih’te hazırlanıyor. Hamburg’a vardığında, önceden dezenfekte edilmiş ve mühürlenmiş bagajlar yüklenecek. Falkland Adaları’nda yeterli atık bertaraf etme olanağı olmadığından uçak, gidiş uçuşunda oluşan atıkların tekrar Almanya’ya getirilmesi için ekstra kapasiteye sahip olacak.

Uçağın 3 Şubat’ta Almanya’ya dönmesi planlanıyor. Ancak, yola çıktığı Hamburg’a dönmek yerine, Lufthansa’nın Münih’teki üssüne geri dönecek. Uçağın dönüş uçuşu, halen Polarstern uçağında görev yapan mürettebat ve ekibi geriye getirecek.

Exit mobile version