Lufthansa 2017’yi Rekorla Kapattı

Ryanair’in yılın son çeyreğinde yaşadığı pilot planlama sorunu nedeniyle geride kalmış olabileceğine değinilirken, yine de İrlandalı havayolunun 2016 rakamını yakaladığına vurgu yapıldı.

Lufthansa 2017 yılında 130 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdı ve  Avrupa’nın en çok yolcu taşıyan şirketi oldu ve böylelikle önceki yıl Avrupa’da en çok yolcu taşıyan havayolu olan Ryanair’den liderliğini geri almış oldu.
Lufthansa Grubu bünyesinde bulunan şirketler sadece Aralık ayında geçen yıla oranla yüzde 19.9 daha fazla yolcu taşıyarak 9.3 milyon yolcuya hizmet verdi. Grup havayollarının doluluk oranı ise yüzde 78.9 olarak gerçekleşti.
Lufthansa ayrıca geçen yıla oranla taşıdığı kargo miktarını yüzde 7.4 artırarak 10,8 milyon ton kargo taşıdı ve bu alanda da rekor büyüme gösterdi.

Geçtiğimiz dönem en çok yolcu taşıyan havayolu olan İrlandalı Ryanair’in ise 2017 yılını 129 milyon yolcu taşıyarak tamamladığı belirtildi.

Alman devi Lufthansa ise 2016 sonunda Brüksel Havayolları’nı bünyesine katmış ve Eurowings markasında da ciddi atılımlar gerçekleştirmişti.

Bünyesinde Swiss ve Austrian Airlines’ı da bulunduran dev havayolu grubu, Air Berlin’in iflası sonrasında oluşan boşluğu kapatma görevini üstlendi.

Avrupa’nın bir diğer önemli ittifakı olan ve içerisinde British Airways ile Iberia’yı da bulunduran IAG 2017’de %4’lük artış sağladı ve 104.8 milyon yolcu taşıdı.

Air France-KLM ise düşük maliyetli taşıyıcısı Transavia’nın da katkısıyla %5.6 oranında artış sağladı ve 98.7 milyon yolcu taşıdığının duyurdu.

 

Exit mobile version