Lityum Pille Çalışan 'Akıllı Bagaj'lara Kısıtlama Geliyor.

American Airlines ve Delta Air, Cuma günkü yaptıkları açıklamayla, izleme teknolojisi ve uzaktan kilitleme özelliği barındıran ‘akıllı bagaj’ların uçaklarının kargo bölmelerinde bulunmasına, ancak cihazları çalıştırmak için kullanılan lityum piller çıkarıldığı sürece izin verileceğini bildirdi.

Dünyanın en büyük iki havayolu şirketinin 15 Ocak’ta yürürlüğe girecek bu yeni güvenlik politikası, lityum pillerin ateş alarak uçakları tehlikeye atabileceği endişesinden ileri geliyor. United Airlines sözcüsü yakında bazı benzer kısıtlamaları da duyurmayı planladığını açıkladı.
Bu tür bagajları üreten firmalar ise, güvenlik açısından ürünlerini teşekküllü olarak test ettiklerini belirterek ve kısıtlamalardan muafiyet istemek üzere hava yolu yöneticileri ile görüşecekleri sözünü verdi.
Akıllı bagaj teknolojisi, çantaları tartabilen, onları GPS ile izleyebilen ve bir akıllı telefon uygulamasıyla uzaktan kilitleyebilen hatta yolcuların bagajlarını bir scooter gibi kullanabilmesini sağlayan dahili motor özellikleri sebebiyle yolcular arasında sok sevilmekte ve giderek popüler hale gelmekteydi.

Exit mobile version