LİSANSSIZ UÇAN PİLOT TUTUKLANDI

27 Nisan 2016’da, Arnold Gerald Leto III, yasadışı olarak özel bir uçakta pilotluk yapmak suçundan tutuklandı. Adalet Bakanlığı ve FAA, 2015 yılından başlayarak, Leto’nun yasadışı olarak uçak kullandığını tespit etti.
ABD Başsavcısı Eileen M. Decker, “uçak ve diğer ortak taşıyıcıların operasyonlarına ait federal düzenlemeler, seyahat eden halkı korumak için tasarlandı. Leto hakkındaki soruşturma, bu kuralları açıkça ihlal ettiğini gösteriyor” dedi.
Suçlamaları kabul eden yasa dışı pilot, bu hafta federal cezaevinde 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 5 bin 500 dolar ceza ödemeye mahkum edildi.
Ocak 2015’te, Leto yolcuları Kaliforniya Santa Monica’dan Phoenix’e taşıdı.Turbojet uçak için tip değerlendirmesi yoktu. Cessna Citation’in tek pilotu olarak görev yaptı.
1 Ay sonra, Citation’de komutada ikinci olarak görev yapmak üzere sertifika aldı, ancak yalnız uçmayı sürdürdü.
Nisan 2015’te, Burbank’tan Kaliforniya Bermuda Dunes’a ve ardından Santa Monica’dan Arkansas’a kadar gene uçtu. Son uçuşu 8 Nisan 2016’da gerçekleşti.
Las Vegas’taki Van Nuys Havaalanı’ndan Las Vegas’a 2 motorlu Falcon 10’un tek pilotu olarak 8 yolcu taşıdı. Bu noktada, FAA, sahip olduğu pilot sertifikalarını zaten iptal etmişti.

Exit mobile version