LGBTQ+ Temalı Promosyon…Türk Hava Yolları ABD seyahat ödülleri şirketiyle ilişkisini askıya aldı

Türk Hava Yolları ABD seyahat

Türk Hava Yolları, LGBTQ+ Temalı Promosyon E-postası Gönderdikten Sonra ABD Seyahat Ödülleri Şirketi ile Ortaklığını ‘Askıya Aldı’

Türk Hava Yolları, üyelerine ‘Mutlu Onur Ayı’ dileyen bir e-posta gönderdikten birkaç gün sonra Booking Holdings’in sahibi olduğu ABD seyahat ödülleri şirketiyle ilişkisini askıya aldı.

LGBTQ+ temalı e-posta, 50’den fazla sadakat programının üyelerine otel odası rezervasyonu yaptıklarında mil ve puan kazanmalarını sağlayan çevrimiçi bir platform işleten Rocketmiles tarafından gönderildi.

 

Rocketmiles 2012 yılında kuruldu ve program ortakları arasında United Airlines, Southwest ve American Airlines gibi büyük havayolları bulunuyor.

Rocketmiles, ‘Onur Ayı’ olarak kabul edilen Haziran ayının başında üyelerine, gökkuşağı bayrağı tutan bir kişinin fotoğrafıyla birlikte ‘Mutlu Onur Ayı’ dileyen genel bir e-posta gönderdi.

E-postada Rocketmiles logosunun yanı sıra e-postanın üst kısmında belirgin bir şekilde yer alan Türk Hava Yolları Miles&Smiles sadakat kulübü logosu da yer alıyordu.

E-postayı gönderdikten kısa bir süre sonra, Rocketmiles üyelerine bir takip e-postası göndererek, iletişimin aslında “müşteri tabanımızın farklı bir bölümüne yönelik” olduğu belirtildi.

“Son iletişimimiz için özür dileriz” ifadesinin yer aldığı e-postada daha fazla bilgi verilmedi.

Günler sonra, Türk Hava Yolları beklenmedik bir şekilde Rocketmiles ile olan Miles&Smiles ortaklığını geri çekti. Ne Türk Hava Yolları ne de Rocketmiles ortaklığın neden sona erdirildiğini açıklamadı.

Rocketmiles bir e-postada ortaklığın “geçici olarak askıya alındığını ve şu an itibariyle ne zaman düzeltileceğine dair belirli bir dönüş süresi olmadığını” bildirdi.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version