KÖRKÜTÜK SARHOŞU ON KİŞİ ZOR ZAPTETTİ

İngiliz devi British Airways’in Londra-Bangkok seferini yapan uçağında 35 000 ft.de arbede yaşandı. 1 Litre viski içen Rus yolcu 11 saatlik uçuşta bedava içki ikramlarını da devirince kontrol edilemez hale geldi. Kabin ekibine yardım eden sekiz erkek ve iki kadınla boğuşan agresif adam sonunda kelepçelendi ve koltuğuna bağlandı. Çılgına dönen adam öfke krizine girdi.
Yolcuyu zapt edenler arasında bulunan Simon Johnson sarhoş yolcunun kontrolden çıktığını ve olaya müdahale etmek durumunda kaldığını belirtti.
Tuvalet sırasında beklerken sarhoş yolcunun kendisine saldırdığını söyleyen Johnson yolcunun oldukça iri yapılı, sarhoş ve agresif olduğunu, bir şekilde sorun çıkaran yolcuyu yerine oturttuğunu fakat bunun da çözüm olmaması üzerine 2’si kadın 10 yolcunun ve kabin ekibinin olaya müdahale etmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.
Olayın yaşandığı sırada kabin ekibinin yeterli müdahalede bulunmadığını iddia eden Johnson durumu hava yolu şirketinin müşteri hizmetlerine bildirdi.
Müşteri hizmetlerinin yaptığı açıklamada kabin ekibinin ve yolcuların uçuş süresince keyifli bir yolculuk geçirmek istediklerini, bu tarz bir davranışın kabul edilemez olduğunu ve her zaman olduğu gibi gereken önlemlerin alınacağını ifade etti.
Tayland polisi inişte Boeing 777 uçağına geldi ancak uçağın içinde tutuklayamayacaklarını bildirdi. Adam kabin ekibi tarafından zorla uçaktan indirildi. Polis de adamı tutuklayarak sorgulamaya götürdü.
Hava yolu firması kahraman yolcu Johnson’ı 2.000 Tayland Bahtı ile ödüllendirdi ve dönüş biletini Business sınıfına upgrade edildi.

Exit mobile version