featured

Kontrolörler Perişan!

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın Sivil Havacılık Dairesi, Kontrolör kadrosuna istihdam edilerek eğitim için Ankara Esenboğa Havalimanı’na gönderilen 15 kontrolör adayının harcırahlarının ödenmediği ve devlet tarafında açlığa terkedildiği iddiasını Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi yalanladı. Kontrolörlerin maaşlarının da harcırahlarının da düzenli olarak yattığını savunan Sofi, “Harcırah Ankara’yı gezmeye yetmez ama konaklama ve yemeğe yeter. Ortada facia bir durum yok” dedi.
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) yaptığı açıklamada geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yapılan sınavda başarı göstererek atanan Kontrolör adaylarının KKTC Devleti tarafından açlığa terk edildiğini belirtti.
HTKS: “Personel eğitimi bırakma noktasına geldi”
HTKS, Kontrolör adaylarının K.K.T.C devletinde kontrolörlük münhali kazandıklarına bin pişman olduğunu, şu anda kaldıkları yerin kirasını ve günlük yiyecek masraflarını karşılayamadıklarını iddia ederek, personelin eğitimi bırakma noktasına geldiğini kaydetti.
Devleti kendi hizmetlerinin dönmesi için çalışanlarını yurt dışında eğitime gönderip,ancak bu personeli kaderine terkedip, sadaka niteliğindeki harcırahlarını bile ödeyememekle itham eden HTKS, devlet yetkililerine “Kendi memleketimizin insanını böyle bir duruma düşürmekten hiç mi utanmıyorsunuz?” diye sordu.
“HTKS ile mevcut hükümet arasında çalışma barışının korunması için hiçbir sebep kalmamıştır”
HTKS açıklamasında “Halkı ve çalışanı sömürüp sermayeye peşkeş çekmede sizden üstadı görülmemiştir. Biz sizden ve yaptıklarınızdan utanıyoruz. Bu saatten sonra HTKS ile mevcut hükümet arasında çalışma barışının korunması için hiçbir sebep kalmamıştır” ifadelerine yer verirken, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi bu iddiaları yalanlayarak, “Kontrolör adaylarının harcırahlar yatıyor. Harcırah Ankara’yı gezmeye yetmez ama konaklama ve yemeğe yeter. Ortada facia bir durum yok” dedi.
Sofi: “Harcırah miktarı tartışmaya açık; ancak yeterli”
Mustafa Sofi gazetemize yaptığı açıklamada, harcırahlarla ilgili mevzuatın eski bir mevzuat olduğunu ve harcırah miktarı konusunun tartışmaya açık olduğunu belirterek, yine de verilen harcırahın kontrolör adaylarının temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini anlattı.
Kontrolör adaylarının masrafları ve harcırah miktarı ile ilgili detaylı bilgi veren Sofu şöyle konuştu:
“Prosedürden dolayı ayın ilk haftası ödenemeyebilir”
“Harcırahlarla ilgili mevzuat gereğince, personele ilk ay günlük olarak 12 Sterlin sonraki aylarda ise 8 Sterlin verilir. Maaşları ise düzenli olarak yatıyor zaten.
Bu personelin kaldığı yerin günlük tutarı 20 TL, yemekler ise 4-5 TL civarındadır. Yani verilen harcırah bunları karşılamaya yeter, ortada facia bir durum yok.
Kontrolör adayları Kasım ayında Ankara’ya gönderildi ve Kasım ayı harcırahları Aralık’ta ödendi. Aralık ayı harcırahı ise önümüzdeki hafta ödenecek. Harcırahların ayın ilk haftasında ödenememesi ve ikinci haftaya sarkması ise tamamen prosedürden kaynaklanıyor. Bu prosedürü hızlandırmak keşke elimde olsaydı, ama değil…”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir