Koltuk Mesafesi Kramp Sebebi

Koltuk Mesafesi Kramp Sebebi
Ocak ayında Şili’den(Güney Amerika) Toronto’ya(Kanada) yapılan 10 saatlik uçuş bir yolcuda ciddi sağlık sorunları yarattı. 64 Yaşındaki Colin Savage mükemmel bir bisikletçi ve maraton. Arjantin’e bir tırmanış gezisi için gitti.
Türbülans yüzünden, yolcuların uçuşun büyük bir kısmında yerlerinde bağlı kalmaları yüzünden, 1.87 boyundaki adam kramp geçirdi. Eve dönüşünde sırtında ve belinde ağrılar çekmeğe başladı. Doktorlar; Derin Ven Trombozu-DVT (toplardamar içinde kan pıhtısı oluşması)  teşhisi koydular. Kan pıhtıları bacaklarına ve ciğerlerine kadar gitmişti.
Neredeyse öldürmek üzereydi.
WHO- Dünya Sağlık Örgütü’ne göre; havada seyahat eden bir insan 4 saatten sonra risk altındadır. Kanada Havayolları bir bildiri yayınlayarak,WHO’nın sağlıklı insanların tren, otobüs, araba ile seyahatlerinde minumun düzeyde risk yaşadığını bildirdi. USA Today Gazetesinin raporuna göre; 20 yıldır, sıkışık alanlarda yapılan yolculuklarda koltuk aralığı ve bacak için ayrılan boşluk 5-13 cm. daraldı. Havayollarının koltuklarını yerleştiriken bacaklar için extra mesafeli olmasına dikkat etmesi gerekiyor.
Savage şimdi sürekli nefes darlığı çekiyor ve spor hayatında bir düşüş yaşıyor.
unnamed-1
 

Exit mobile version